24 september 2016 In de media

Jong Vitesse ruim langs GVVV : 4-1

Jong Vitesse heeft een knappe overwinning geboekt op het hoog geklasseerde GVVV. Dankzij doelpunten van Abiola Dauda (2x), Kai Koreniuk en Anil Mercan won Jong Vitesse ruim. Namens de bezoekers uit Veenendaal scoorde Danny de Leeuw. Het werd 4-1 op Papendal.
Vitesse trad zaterdagavond aan tegen het GVVV van trainer John de Wolf. De ploeg uit Veenendaal stond voorafgaand aan deze speelronde tweede op de ranglijst. Toch nam Jong Vitesse vanaf minuut één het initiatief. Al in de twaalfde minuut beloonde Jong Vitesse zichzelf met een doelpunt. Dauda veroverde eigenhandig de bal, omspeelde doelman Johan Jansen en schoof beheerst binnen: 1-0.

Amper een minuut later konden de bezoekers al op gelijke hoogte komen. Nadat Caifano Latupeirissa was gevloerd in het zestienmetergebied mocht spits Frank Tervoert achter de bal gaan staan. Tervoert koos een hoek, maar Michael Tørnes had het doorzien en stopte de inzet. Even later werd het wel 1-1. De Leeuw kreeg met enig fortuin de bal voor zijn voeten en wist van dichtbij simpel binnen te tikken.

De ploeg van John Lammers nam het initiatief weer over. Dauda en Koreniuk wisten elkaar veelvuldig te vinden. Zo kwam een voorzet van Dauda bij Koreniuk, maar zijn schot werd geblokt. Uit de daaropvolgende corner kwam de bal bij de tweede paal bij Dauda. Hij bracht de bal terug in de doelmond, waar Koreniuk er als de kippen bij was om de 2-1 binnen te tikken.

Kort voor rust, nadat Jong Vitesse via Lars ten Teije en Koreniuk kansen hadden gekregen, zette Mercan zijn ploeg op 3-1. Een uitstekende pass van Thomas Oude Kotte was op maat voor Mercan. Oog in oog met doelman Jansen krulde Mercan het leder richting de bovenhoek. In de tweede helft drong GVVV meer aan. Het zorgde ervoor dat Jong Vitesse meer werd teruggedrongen op eigen helft. De Arnhemse beloftenploeg bleek een hecht collectief. Ondanks de druk vanuit GVVV werden er weinig mogelijkheden weggegeven. Bij één van de spaarzame kansen was Vitesse-doelman Tørnes uiterst alert.

In de slotfase kreeg GVVV-verdediger Bart Hulsbos een rode kaart nadat hij de doorgebroken Dauda vloerde. Mercan draaide de toegekende vrije trap net naast het doel. In het laatste deel van de wedstrijd haalde GVVV alles uit de kast om terug te komen in de wedstrijd, maar ook het fysieke spel van de bezoekers leverde geen extra mogelijkheden op. Wel kreeg Jong Vitesse nog een penalty, die Dauda koel afrondde en zodoende de einduitslag bepaalde: 4-1.

Jong Vitesse vs GVVV 4-1 (3-1)
’12 1-0 Dauda; ’16 De Leeuw 1-1; ’20 2-1 Dauda; ’45 3-1 Mercan; ’89 Dauda (penalty)