15 oktober 2017 In de media

Jong Vitesse kraakt dorpsclub Dongen op weg naar topper

Jong Vitesse heeft zich snel hersteld van de onverwachte nederlaag vorige week (1-2 tegen OJC). De ploeg van trainer Joseph Oosting versloeg dorpsclub vv Dongen in Noord-Brabant: 0-3.
Daarmee blijf het verschil met koploper UNA van de derde divisie drie punten. Volgende week zondag (aftrap 14.30 uur)  spelen de nummers een en twee tegen elkaar op sportcentrum Papendal in Arnhem

Het grote verschil met een week geleden is dat Jong Vitesse razendsnel scoorde: 0-1 via Mitchell van Bergen.  De aangever van de 0-1, Bo van Essen, zorgde vlak voor rust voor 0-2. In de tweede helft maakte Julian Calor 0-3.

,,Mooie wedstrijd tegen een mooie dorpsclub met veel beleving op het veld en de tribune. En op een echt grasveld. Ik hou daar van", reageerde Oosting zondagmiddag. ,,En we we komen snel voor, daardoor krijg je een andere wedstrijd . Dongen moet wat doen, wij krijgen meer ruimte om te voetballen."

Met koploper UNA was Oosting zondag nog niet bezig. ,,Dat is wel de kampioenskandidaat nummer een in mijn ogen. Ze degradeerden vorig jaar op doelsaldo; een goeie ploeg, dat weet ik wel."