21 mei 2018 In de media

Jong Vitesse kampioen van de Derde Divisie

Jong Vitesse is zondag 20 mei, dankzij een 4-1 overwinning op Blauw Geel ’38, kampioen geworden van de Derde Divisie. De Arnhemmers maken hierdoor een rentree in de Tweede Divisie, waar het in het seizoen 2016/2017 uit degradeerde.
De ploeg van Joseph Oosting begon scherp aan de wedstrijd en ging onder toeziend oog van ruim duizend bezoekers op zoek naar een snelle openingsgoal. Die kwam er dan ook in de dertiende minuut, van de schoen van Lars ten Teije, 1-0.

Al gauw verdubbelde de Arnhemmers de score. Na wat onrust voor de goal van Blauw Geel ’38 verdween Julian Lelieveld met bal en al in de goal. Hierdoor stond een comfortabele voorsprong van 2-0 op het scorebord.
Vlak voor rust stuurde Anil Mercan, Bo van Essen weg met een listige lob. Er was weinig tijd voor de buitenspeler om de bal aan te nemen, dus maakte hij hem geweldig in één keer af. Daardoor gingen de Arnhemmers de kleedkamer in met een ruime voorsprong, 3-0.

De tweede helft kabbelde het spel voort. Blauw Geel ’38 deed vlak na rust nog wel wat terug. Alexander Mols kopte de bal binnen na een corner. Toen de bal op de stip kwam na een overtreding van Thomas Oude Kotte, werd het nog even spannend. Stef Brummel pakte de strafschop en in de rebound schoten de bezoekers wel raak, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Hierdoor behield Jong Vitesse de voorsprong en breidde deze zelfs nog verder uit. Invaller Boyd Lucassen schoot de 4-1 binnen en maakte het kampioensfeestje compleet. Dankzij deze winst pakt Jong Vitesse het kampioenschap van de Derde Divisie met nog één wedstrijd te gaan. De Arnhemmers spelen zondag 27 mei de laatste wedstrijd tegen Be Quick 1887 in Haren.