22 oktober 2017 In de media

Jong Vitesse heeft geen kind aan UNA

Jong Vitesse won zondag overtuigend van koploper UNA. Dankzij een 5-0 overwinning nemen de Arnhemmers de koppositie over in de Derde Divisie.
Door doelpunten van Ten Teije, Oude Kotte, Mercan en Lucassen boekte Jong Vitesse een relatief eenvoudige thuiszege.

De thuisploeg begon voorzichtig in de opbouw, waardoor het eerste kwartier weinig spektakel opleverde. Pas na negentien minuten werden de Arnhemmers echt gevaarlijk. Het tempo ging omhoog en Mercan speelde Van Essen vrij die de voorzet vanaf de linkerkant kon geven. Na een gelukkig passje van Van Bergen kon Ten Teije het eerste doelpunt binnen schieten, 1-0.

Hierdoor moest UNA komen en kreeg Jong Vitesse meer ruimte om te voetballen. De Arnhemmers hadden nog steeds moeite met de opbouw, vandaar dat Oude Kotte besloot het eens van afstand te proberen. De aanvoerder liet nog maar eens zien over een geweldig linkerbeen te beschikken en knalde de bal snoeihard tussen de palen, 2-0.

Na rust lag het spel compleet open. Keeper Soskovic van UNA bracht redding bij een grote kans voor Jong Vitesse en aan de andere kant ging een lobje van de bezoekers net naast het doel. Uiteindelijk kregen de Arnhemmers in de 52e minuut de kans om de voorsprong uit te breiden. Jong Vitesse speelde het voorin goed uit waardoor Lucassen de bal binnen kon tikken, 3-0.

Daarna ging het hard met de kansen voor Jong Vitesse. Keeper Soskovic van UNA bracht eenmaal redding en Van Bergen vergat een kansrijke counter goed uit te spelen waardoor de genade klap uitbleef. In de 72e minuut gooide Mercan de wedstrijd echter in het slot. Hij had de hoek voor het uitkiezen en schoot de bal uiteindelijk in de linker kruising, 4-0.

Als klap op de vuurpijl kreeg Jong Vitesse ook nog een penalty. Ten Teije stond oog in oog met keeper Soskovic, waarna de keeper een overtreding maakte. Ten Teije legde de bal zelf op de stip en zette het vijfde doelpunt op het scorebord, 5-0.

Dankzij deze overwinning staat Jong Vitesse bovenaan de ranglijst van de Derde Divisie. Op zondag 29 oktober spelen de Arnhemmers een uitwedstrijd tegen Quick ’20 in Oldenzaal.

Jong Vitesse – UNA 5-0
’19 1-0 Lars Ten Teije
’31 2-0 Thomas Oude Kotte
’52 3-0 Boyd Lucassen
’72 4-0 Anil Mercan
’79 5-0 Lars Ten Teije