18 december 2017 In de media

Jong Vitesse één stap dichter bij UNA

Jong Vitesse heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in Echt. Op Sportpark “in de Bandert” werd E.V.V. verslagen: 0-3. De Arnhemse doelpunten werden gemaakt door Boyd Lucassen, Jesse Schuurman en Mitchell van Bergen.
Door deze overwinning en de remise van UNA (0-0 vs OFC) is Jong Vitesse nog maar vier punten verwijderd van de koploper.

De beloftenploeg van trainer Joseph Oosting begon sterk aan de wedstrijd. In de achtste minuut was het al raak. Lucassen kopte een voorzet van Leeroy Schorea hard tegen de touwen: 0-1. Enkele minuten later was het Julian Calor die de score bijna verdubbelde. Zijn schot verdween via de buitenkant van de paal uit het doel. Na deze serie aan kansen werd de thuisploeg sterker. E.V.V.-aanvaller Paul Schröders kwam vrij voor Jong Vitesse-doelman Jeroen Houwen, maar de Limburger in Arnhemse dienst hield de bal op fenomenale wijze uit het doel. Vlak voor rust werd Houwen weer getest. E.V.V.-speler Julian Clout kopte de bal richting het doel, maar de doelman tikte de bal uit de hoek.

Na rust ging de thuisploeg door met het creëren van kansen. Houwen redde zijn ploeg wederom een aantal keer op fraaie wijze. Tegen de verhouding in was het Schuurman die Jong Vitesse op een grotere voorsprong schoot. Vrij voor de keeper twijfelde de middenvelder niet: 0-2.

E.V.V. bleek een ploeg met karakter want ook na de tweede Arnhemse goal bleven de Limburgers kansen creëren. Het was wederom aan Houwen te danken dat het Arnhemse doel schoon bleef. De doelman redde zijn ploeg ook na de 0-2 een aantal keer op spectaculaire wijze. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste Jong Vitesse de wedstrijd. Na een snelle uitbraak tikte Van Bergen de eindstand binnen: 0-3.

Voor Jong Vitesse is het nu winterstop. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 14 januari. Het beloftenteam neemt het dan op Papendal op vs Be Quick 1887 uit Groningen (aanvang 14.30 uur).