8 februari 2016 In de media

Jong Vitesse doet goede zaken op jacht naar de Tweede Divisie

Het beloftenduel op Sportcomplex Zoudenbalch werd geteisterd door harde regen en stormachtige wind. De eindstand Jong FC Utrecht vs Jong Vitesse werd 0-3.
De Arnhemse beloften waren in de eerste helft beter, effectiever en dat kwam tot uitdrukking in twee goals van Danilo Pantic. De Serviër zou volgens de media in beeld zijn om in de winterstop naar een Portugese club te worden uitgeleend, maar stond maandagavond in Utrecht gewoon in het geel-zwart op het veld.

Na bijna een kwartier speelde Pantic zich handig vrij, stuurde de Utrechtse verdedigers Ligeon en Bednarek het bos in en schoot fraai raak: 0-1.

Kort na de openingstreffer ontstond de eerste kans voor de Utrechtenaren. Centrumspits Sow werkte de bal net voorlangs.

Na een half uur kwam Jong Vitesse goed weg. Utrechtenaar Antwi ging alleen op de keeper Houwen af. Hij schoot de bal vol tegen paal. De rebound werd naast geschoten.

Twee minuten voor rust kwam Jong Vitesse weer door over rechts en opnieuw werd Danilo Pantic gevonden. Hij schoot de 0-2 strak binnen.

Op slag van rust had Jong FC Utrecht een grote kans op de aansluitingstreffer. Troupée kopte echter over na een voorzet van El Aissati.

Ook in de tweede helft kwam de regen met bakken uit de lucht en hadden spelers en toeschouwers met de wind te stellen.

Na rust drongen de Domstedelingen wat meer aan. Antwi en Sow kregen kansen, maar Jong Vitesse hield de deur eenvoudig dicht.

Bijna 10 minuten voor het einde van de wedstrijd strafte Arshak Koryan knullig verdedigen van Jong FC Utrecht effectief af en bracht de eindstand op het scorebord: 0-3.

Door de overwinning komt Jong Vitesse op slechts één punt van Jong FC Utrecht, Jong FC Twente en Jong Almere City, die op de derde plaats staan. Jong Vitesse stijgt in de tussenstand van de KNVB Instroom Piramide naar een Tweede Divisieplek.

Jong FC Utrecht – Jong Vitesse 0-3 (0-2)
0-1 Pantic 14', 0-2 Pantic 43', 0-3 Koryan.

Opstelling Jong Vitesse: Houwen, Lelieveld, Klein Holte, Oude Kotte, Lucassen, Schuurman, Mercan (80' Potjes), Pantic; Van Bergen (72' Huisman), Zhang, Koryan (86' Van Essen)

Reserves Jong Vitesse: Dronkers, Huisman, Van Dijk, Potjes, Van Essen, Schorea.

Opstelling Jong FC Utrecht: Bednarek; Troupée, Abena, Rosheuvel (76' Van Rooijen), Ligeon; El Aissati, Amrabat (46'De Groot), Loukili (69'Boukhari); Kallon, Sow, Antwi.

Reserves Jong FC Utrecht: Heus, Junior, Van Rooijen, Ulusoy, De Jong, De Groot, Boukhari.