17 december 2018 In de media

Jong Vitesse boekt knappe zege op HHC Hardenberg

Jong Vitesse heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt ten koste van HHC Hardenberg. Op Sportpark de Boshoek in Hardenberg zegevierde de ploeg van trainer Joseph Oosting met maar liefst drie doelpunten verschil.
Verderdiger Özgür Aktas was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt, Anil Mercan en Richie Musaba namen respectievelijk treffers twee en drie voor hun rekening.

Felle start
De Arnhemse beloften begonnen het duel met het mes tussen de tanden. Mercan werd na ruim tien minuten spelen gevonden in het zestienmetergebied en kon, nadat hij handig wegdraaide, met links uithalen. Waar hij later in de wedstrijd het net zou weten te vinden trof deze inzet geen doel. Ook spits Lars ten Teije kreeg niet veel later een kans om de score te openen, maar HHC-goalie Ramon Nijland wist zijn afstandsschot te kraken. De daaropvolgende corner bleek Nijland echter te machtig. Aktas schoot hard en hoog raak nadat de bal bleef liggen in het vijfmetergebied. In het restant van de eerste helft kreeg Jong Vitesse via Ten Teije nog een kans de score verder uit te bouwen, maar zijn schot in de korte hoek ging rakelings naast het doel.

Cadeautje
Vrijwel direct na de start van de tweede helft lukte het de Arnhemse formatie met enige hulp van Kevin Görtz om de score te verdubbelen. Ten Teije kon profiteren van een te korte terugspeelbal van Görtz waarna hij Mercan een niet te missen kans bood. De nummer tien van Jong Vitesse faalde niet en tekende voor de 0-2.

In het slot
HHC Hardenberg gaf zich niet gewonnen en leek in de 53e minuut de aansluitingstreffer te maken. Rick Hemmink ontsnapte aan de aandacht van het centrale duo bij Jong Vitesse en kon doorlopen op Bilal Bayazit, maar zijn schot trof het houtwerk boven de Jong Vitesse-sluitpost. Invaller Musaba gooide even later de wedstrijd in het slot door de 0-3 binnen te schieten achter Nijland. Na een vlijmscherpe counter van Jong Vitesse kon Musaba doorstomen op het doel van HHC en deelde hij de nekslag uit aan de oude ploeg van zijn trainer Oosting. Het betekende de tweede overwinning op rij voor Jong Vitesse, wat daarmee de eerste seizoenshelft afsluit op plek tien.