4 maart 2015 In de media

Janssen: ‘Aan het einde van het seizoen moeten wij een behoorlijke slag slaan’

Ondanks de opmars van Vitesse in de Eredivisie, overweegt een groot aantal selectiespelers de club na dit seizoen te verlaten.
In Arnhem heeft het merendeel van de voetballers een contract tot komende zomer of die van 2016. Het scoutingapparaat, waarin een grote rol is weggelegd voor Marc van Hintum en Theo Janssen, houdt rekening met een immense leegloop.

'Je moet soms uitgaan van het slechtste scenario', stelt Marc van Hintum tegen Voetbal International. 'We hebben te maken met huurlingen en een paar aflopende contracten.'

Theo Janssen voegt daaraan toe: 'Aan het einde van het seizoen moeten wij een behoorlijke slag slaan. Het is niet raar als er acht jongens vertrekken. Misschien zelfs wel meer… Vandaar dat we alles in kaart aan het brengen zijn en ook al in gesprek zijn met Chelsea. Als zij – en dit is maar een voorbeeld – drie potentiële Eredivisie-spelers voor ons hebben, dan hoeven we er bij wijze van spreken nog maar vijf te halen. We staan sowieso voor een flinke opgave.'

In Arnhem wordt rekening gehouden met een vertrek van de gewilde Davy Pröpper (23, foto) en van Jan-Arie van der Heijden (26) en Dan Mori (26), die een aflopend contract hebben. Daarnaast is de club voornemens biedingen op Marko Vejinovic (25), met het oog op de Financial Fair Play-regels serieus te nemen. Met Bertrand Traore (19), Wallace (20), Josh McEachran (22) en Zakaria Labyad (21) heeft Vitesse vier huurlingen in dienst.

De hoop is dat Traore in Arnhem blijft. Renato Ibarra (24) en aanvoerder Guram Kashia (27) lopen in 2016 uit hun contract en dan is er ook nog een rijtje teleurgestelde spelers. Abiola Dauda (27) en Kelvin Leerdam (24) zijn uit beeld, terwijl doelman Piet Velthuizen (28) afhankelijk is van wat zijn concurrent Eloy Room (26) van plan is. Ook zijn contract loopt komende zomer af.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: