17 juli 2015 In de media

Izzy Brown onder de indruk van niveau Vitesse

Isaiah (‘zeg maar Iizzy’) Brown ís al sinds zijn jeugd fan van het Londense Chelsea
„De eerste wedstrijd die ik in het stadion zag was Chelsea tegen Coventry City. Chelsea won met 6-1 en vanaf die dag ben ik fan van Chelsea.”

De 18-jarige Brown is in gespek met de Gelderlander en vertelt met stralende ogen over de Londense club. "Zo ben ik als kleine jongen gaat voetballen en mijn toekomstdroom was spelen bij Chelsea.”

Het En­gels- Jamaicaanse talent belandde via Leicester City en West Brom­wich Albion in 2013 bij zijn droomclub. „Er zijn veel goede op­leidingen in Engeland, maar de hoogste jeugdteams van Chelsea zijn de laatste jaren vaak kam­pioen geworden. In Engeland, en misschienwn wel Europa, heeft Chelsea het beste jeugdteam.”

Izzy Brown trainde het laatste half jaar met de A-selectie mee en speelde een wedstrijd in de Premier League. nu speelt hij minimaal een
jaar bij Vitesse.

Brown is onder de indruk van het niveau in Arnhem. "Hier wordt anders en op een hoger niveau getraind, veel snel­ler. Dat verwacht je niet en ik moest er ook aan wennen. Bij Chelsea train je met de beste spe­lers, maar die ploeg speelt zoveel wedstrijden dat de trainingen vaak alleen maar zijn om te her­stellen en weer voor te bereiden op de komende wedstrijd.”

„De coaches bij Chelsea vin­den Vitesse een prima club. José Mourinho (hoofdtrainer Chelsea, GB) en technisch directeur Mi­chael Emenalo hebben het beste met me voor. Er waren veel clubs uit de Championship die me wil­den huren, maar zij zeiden dat Vit­esse voor mij het beste was. De be­slissing lag uiteindelijk bij mij. Vit­esse creëert de meeste kansen van alle clubs in de eredivisie. In zo’n team wil ik spelen, want daarin kan ik me ontwikkelen.”

Brown is altijd centrumspits ge­weest, maar speelde vorig seizoen vooral vanaf op de rechtbuiten positie. Brown is gehaald voor de zijkant, maar het is niet onmogelijk dat hij, net zoals Bertrand Traore vorig seizoen, in de spits beland als de spitsen van Vitesse niet renderen. „Ik heb Traore vorig seizoen zin spelen. Hij was een held bij Vitesse na Kerstmis. Hij heeft veel concurrentie bij Chel­sea, maar ik hoop dat hij een kans krijgt. Hij heeft de kwaliteiten om te slagen. Of ik zelf in de spits kom te spelen of op de flank, dat maakt mij niet uit. Ik ben blij als ik maar op het veld sta.”
 

Supportersvereniging Vitesse / DG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: