26 juli 2015 In de media

Informatie over de SV-busreis naar Southampton

De Supportersvereniging Vitesse (SV) organiseert op 30 juli aanstaande de busreis voor Vitesse-supporters naar de Europa Leaguewedstrijd in Southampton.
Wij delen enige informatie die noodzakelijk is om een plezierige maar ook georganiseerde voetbalreis vlekkeloos te laten verlopen.

De SV en onze vaste vervoerder, Betuwe Express, hebben veel inspanningen verricht om deze busreis voor onze voetbalsupporters naar Engeland mogelijk te maken. Het vervoer van supporters in bussen naar Engeland moet aan zeer veel (aanvullende veiligheid)eisen voldoen. We hebben na overleg met de ferrymaatschappij hen weten te overtuigen dat we met onze supporters onderweg gaan om een feest te gaan vieren bij deze geel-zwarte Europa League reis tegen Southampton FC.

We mogen nu met het maximaal toegestane aantal bussen op de ferry. Uiteraard streven wij allemaal een onbezorgde en goed verlopende reis na. Wij gaan er van uit dat onze meereizende supporters zich houden aan de afspraken en dat vertrouwen niet zullen beschamen. Een dergelijke reis staat onder verscherp toezicht en bij ongeregeldheden zullen alle bussen meteen vanaf Dover weer terug gestuurd worden. In dat geval zal iedereen die meereist met deze busreis gedupeerd zijn en de wedstrijd niet mee kunnen maken.

Tijdens deze reis begeleiden de vrijwillige stewards van de SV de supporters en geldt het bus-reglement van de SV. Het is aan te bevelen een reisverzekering af te sluiten. Voor deze busreis geldt geen collectieve verzekering.

Tickets
Vitesse is verantwoordelijk voor de ticketverkoop.

Verzending toegangskaarten
Alle buskaarten zijn verzonden op maandag 27 juli. Mocht je onverhoopt de kaarten niet op tijd ontvangen dan kun je het volgende doen:

Buskaarten
Heb jij jouw buskaart op dinsdag niet ontvangen, neem dan op woensdag 29 juli contact op met Vitesse Fanservice via 026 – 880 7337. Er zal vervolgens een aantekening op de buslijst worden gemaakt waardoor je kan instappen op het vertoon van alleen je legitimatiebewijs.

Vertrek:
De bussen vertrekken woensdagavond 29 juli om 22.30 uur vanaf de noordzijde van GelreDome. Zorg dat je op tijd bij de opstapplaats bent. Houdt om het instappen snel en zonder al te veel wachttijden te laten verlopen je inschrijfformulier, samen met een geldig paspoort of ID-kaart bij de hand. Dit zal gecontroleerd worden voor je kunt instappen in de bus. Tevens zijn wij door de geldende regelgeving verplicht om je tassen te controleren.

De reis:
Het meenemen van alle drank in de bus is niet toegestaan. Speciaal  voor deze reis is het assortiment uitgebreid. Er zal Cola, Cola Light, Sinas, Water en Jus d’orange worden verkocht in de bussen. Het meenemen van etenswaren is op deze reis toegestaan, na overleg met de stewards. Er zal op de reis naar Calais één stop worden gemaakt om het toilet te bezoeken en om eventueel te roken. Uiteraard zijn er in de bussen ook toiletten.

Aankomst en verblijf in Southampton:
De aankomst in Southampton zal donderdag 30 juli om omstreeks 10.00 uur zijn. De bussen rijden naar het centrum en zullen de supporters daar af zetten. De bussen rijden daarna door naar het stadion, alwaar de chauffeurs de wettelijke rusttijd in acht gaan nemen. Het programma is vanaf dat moment vrij en je bent dan in de gelegenheid om Southampton te bezoeken.

De plek waar je wordt afgezet , ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het stadion. Je gaat op eigen gelegenheid naar het stadion om de wedstrijd te bezoeken.

In het stadion is het overal verboden om te roken en in Engeland wordt strikt toegezien op naleving. Supporters die in kennelijke staat zijn, worden door de Engelse stewards niet tot het stadion toegelaten. Geniet van je mooie tijd in Southampton, maar doe alles met mate.

Kleding en bezittingen kunnen in de bus achtergalaten worden, maar voor eigen risico. Je komt na afloop van de wedstrijd in dezelfde bus terug. Hiervoor ontvang je een instapkaart.

Vertrek na de wedstrijd:
Na de wedstrijd kunt je meteen in de bus stappen bij het stadion op vertoon van je instapkaart. Uiterlijk 30 minuten na afloop van de wedstrijd zullen de bussen vertrekken richting Dover. Gezien het reisschema zullen tijden ook strikt worden nageleefd, zorg dus dat je op tijd bent. De SV is niet verantwoordelijk voor laatkomers en het verzorgen van eventueel alternatief vervoer.

Aankomst Arnhem:
De aankomst in Arnhem zal vrijdag 31 juli omstreeks 12.00 uur bij GelreDome zijn.

Wij wensen jullie allemaal een plezierige reis naar Engeland en een prachtige Europese wedstrijd van ons aller Vitesse met hopelijk een mooie uitgangspositie voor de return, een week later in Arnhem.

Mocht je aanvullend nog vragen hebben, dan kun je die uiteraard via supportersvereniging@vitesse.org stellen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: