Vitesse in de media
In memoriam Evert van der Horst 18/07/2011

Zaterdag 16 juli is oud Vitesse-speler Evert van der Horst op 80 jarige leeftijd overleden. Hij was een typische 'buitenaanvaller' die van 1955 tot en met 1967 voor Vitesse speelde.

Bij (oudere) supporters was Evert van der Horst bekend als de boerenzoon en ouderwets snelle rechtsbuiten, die tijdens wedstrijden een rode zakdoek bij zich droeg. "Die had ik van mijn moeder gekregen. Ik transpireerde nogal hevig", legde hij in 2009 in een Gelderlander artikel uit.

Na de opening van Gelredome behoorde hij tot een team van vrijwilligers dat rondleidingen in het Vitesse-stadion verzorgde.

Evert van der Horst was al enige tijd ernstig ziek. Afgelopen weekend overleed hij in Arnhem. Hij is altijd supporter van Vitesse gebleven.

Wij wensen zijn vrouw Nelly en de familie veel sterkte toe.In Memoriam: Evert van der Horst

Evert van der Horst, bij de (ouderen) supporters onder ons beter bekend als de boerenzoon met de rode zakdoek. Van 1955 tot 1967 speelde hij als buitenaanvaller voor Vitesse. Afgelopen zaterdag 16 juli, overleed hij op 80-jarige leeftijd.

Als voetballer van Vitesse opereerde hij veelal vanaf de linkerkant. Na zijn spelersloopbaan bleef hij echter op vele fronten actief voor de club. Een sportieve voetballer met flair en bovenal een vermakelijk mens. Zo gaat hij bij ons, de Vitesse-familie, de herinnering in.

Evert van der Horst heeft zich na zijn komst in 1955 vanuit Amersfoort, waar hij voor HVC speelde, ontpopt tot een ware Vitessenaar. Niet alleen als speler heeft hij zijn sportieve bijdrage geleverd, maar later ook als vrijwilliger. Een specifieke buitenspeler, fair en altijd sportief. Dat maakte hem populair op Nieuw-Monikkenhuize. Dat hij in zijn sporttenue altijd een rode zakdoek bij zich droeg was kenmerkend en het publiek vond dat prachtig. “Die had ik van mijn moeder gekregen. Ik transpireerde nogal hevig”, legde hij later uit.

Na zijn actieve voetbalperiode bleef hij de club dienen. Na de splitsing van Vitesse betaald voetbal en de amateurs van Vitesse 1892 fungeerde hij onder meer als leider van het eerste amateurelftal dat destijds in de vierde klasse speelde. Daarnaast was hij trainer van het tweede team en heeft hij als assistent trainer van het eerste elftal onder leiding van Cor Brom gefungeerd. Evert was medeoprichter van het zaalvoetbalteam, de evenementencommissie en mede-organisator van de wedstrijden van Oud-Vitesse betaald voetbal om de zogenoemde Oliebollencup op Nieuwjaarsdag. Bij het 75-jarig bestaan stond hij aan de organisatie van Oud-Vitesse-Oud tegen het Oud-Nederlands elftal. Tijdens de latere oprichting van de eerste vereniging Oud-Vitesse was hij als bestuurslid en organisator ook één van de kartrekkers. Bij zijn afscheid werd hij als bestuurslid tot Lid van Verdienste benoemd.

Als scheidsrechter kon men hem de laatste jaren ook vinden tijdens de jaarlijkse Menzis Vitesse G-trofee. Tot aan zijn dood heeft hij zich met bezieling ingezet als actief medewerker en vrijwilliger van het Vitesse Home of History in GelreDome. Daar maakte hij ook deel uit van het team van rondleiders die belangstellenden de geheimen van het museum en GelreDome laten zien.

Evert van der Horst was recht door zee -‘Niet kletsen, maar aanpakken’- en bovenal een gezellige aanwezigheid. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. 

 

Vitesse.nl


Bron: Supportersvereniging Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl