14 november 2014 In de media

In Memoriam: Willem van Reem

Op 14 november is Zilveren Vitessenaar en trouw clubman Willem van Reem overleden. Willem is net 65 jaar geworden.
Kort voordat hij zou stoppen met werken, kwam het bericht dat hij ernstig ziek was. In een zeer kort tijdsbestek verslechterde zijn situatie en werd duidelijk dat hij de strijd niet zou winnen.
Een waar clubmens is heengegaan.
 
Willem van Reem ontpopte zich de afgelopen twintig jaar als een meer dan verdienstelijke, maar bovenal buitengewoon trouwe medewerker. De goedlachse Willem was al in de beginjaren negentig bij Vitesse te vinden. In 1999 kwam hij in loondienst als stadionmedewerker. In die functie verrichte hij een grote diversiteit aan werkzaamheden. Niets was hem te veel. De mensen die hem goed kenden kwamen er echter al snel achter dat één locatie voor hem gemaakt was bij Vitesse: de wasserij.
 
Op Papendal had Willem met zijn wasruimte een eigen plek. Een plek waar iedereen, van jeugdtrainer tot aan selectiespeler, welkom was. Zolang hij zijn spullen te allen tijde maar netjes inleverde. Willem kon er absoluut niet tegen als er een vuile handdoek of  sportsok bleef liggen of in de verkeerde mand terecht kwam. Dan had je echt een groot probleem. En Willem maakte geen onderscheid in een jeugdspeler of een speler van het eerste elftal. ‘Niks mee te maken, je stelt helemaal niks voor’, bulderde hij regelmatig. De bewuste speler kreeg een dag later vaak een gemeend schouderklopje of knipoog. Hij hoopte altijd dat spelers leerden van de gemaakte fouten.  Ook kwamen vele vrijwilligers en oud-spelers graag langs voor een ‘bakkie koffie’. De deur van de gangmaker op Papendal stond altijd en voor iedereen open. In 2011 werd hij tijdens de traditionele kerstborrel van zijn club dan ook terecht benoemd tot Zilveren Vitessenaar.
 
Natuurlijk verhuisde Willem ook mee van De Slenk naar de hypermoderne trainingsaccommodatie op Papendal. Van het elektrische kacheltje standaard op de hoogste stand naar een grote en lichte ruimte waar de nieuwste apparatuur stond opgesteld. Met veel plezier werkte hij samen met zijn collega’s, waaronder de huidige materiaalmannen.
 
Ook op wedstrijddagen was hij een aantal seizoenen zeer actief. Dan was hij te vinden bij de ingang van de persruimte in GelreDome. Met de uitstraling van een notoire uitsmijter deed hij in eerste instantie bij menig journalist de wenkbrauwen fronsen. Na de begroeting volgde steevast een grote glimlach en leerde men de echte Willem kennen: groot van stuk, maar met een goed hart. Eveneens kenmerkend voor Willem was zijn kleding. Onder het strakke pak droeg hij altijd, geen wedstrijd uitgezonderd, witte sportsokken.
 
Ondanks de prettige collega´s op de werkvloer keek Willem uit naar het moment dat hij met pensioen kon. ‘Ik heb hele mooie jaren gehad, maar ik vind het eigenlijk wel mooi geweest’, vertelde hij eerlijk. ‘Straks ga ik lekker genieten van mijn vrouw en mijn vrije tijd. Een krant, een kopje koffie of biertje en een lekker visje. Heerlijk.’ Helaas voor Willem en zijn vrouw heeft het niet zo ver mogen komen. Willem was trots op zijn club. Vitesse is op haar beurt trots op Willem, een ontzettend lieve man met hart voor zijn werk en voor zijn collega´s.
 
Bestuur, directie, spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers van Vitesse wensen zijn vrouw Willie, kinderen en kleinkinderen, verdere familie en vrienden enorm veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.
 
Willem van Reem
13 augustus 1949 – 14 november 2014
 

Vitesse

Hoofdsponsor: