8 augustus 2014 In de media

In memoriam: Johnny Peters

Vanmiddag, 8 augustus 2014, bereikte ons het bericht dat Johnny Peters vanochtend is overleden.
Johnny werd op 12 februari 1923 geboren in Liverpool als zoon van een smid. Al op 17-jarige leeftijd meldde hij zich, tegen de zin van zijn vader, aan voor het leger. Tijdens de oorlog heeft hij gevochten in Noord-Afrika, Noorwegen en natuurlijk tijdens operatie Market Garden in de slag om Arnhem.

Johnny stond bekend als eigenzinnig. Al op jonge leeftijd ging hij zijn eigen weg en dat heeft hij gedaan tot zijn dood. Wars van status en prestige was hij altijd ‘gewoon’ Johnny en dat maakt hem bijzonder.

In 2011 heeft hij een interview gegeven aan Zwart op Geel waarin hij op zijn eigen smeuïge manier herinneringen aan september 1944 ophaalt. In 2012 was er een speciaal moment in GelreDome toe hij en aanvoerder Guram Kashia elkaar een eregroet brachten in het stadion. De foto hiervan is te zien achter de kassa van de MijnVitesse winkel in de stad. Na deze wedstrijd schonk Kashia zijn speciale Airborneshirt aan Johnny, die het vervolgens weer doorgegeven heeft aan een museum in Engeland, waar het opgenomen is in de collectie en het een mooie plaats aan de muur heeft gekregen.

Johnny heeft de supportersvereniging altijd gesteund en geholpen om de jaarlijkse ereontvangst van de veteranen te organiseren. Vorig jaar, toen het niet mogelijk was om de Airbornewedstrijd op zaterdag te organiseren, heeft hij alles in het werk gesteld om na de jaarlijkse herdenking in Oosterbeek zo snel mogelijk naar Vitesse te komen om in ieder geval de tweede helft te kunnen zien. Johnny is door de jaren heen Vitesse-supporter geworden en volgde de club nauwlettend vanuit Engeland. Begin dit jaar toen hij in Nederland was en hem gevraagd werd of hij liever naar Vitesse ging of naar een activiteit in Oosterbeek zei hij zonder twijfel: ‘Het voetbal.’ Waarmee hij nog maar eens onderstreepte wat Vitesse en haar supporters voor hem zijn gaan betekenen.

Johnny is 91 jaar geworden. We wensen Ian, Amanda, Tony, de overige familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

We gaan Johnny enorm missen. In dit geval geldt nog eens extra: LEST WE FORGET!

Supportersvereniging Vitesse


Aanvoerder Guram Kashia en Johnny Peters in Supportershome Monnikenhuize

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: