23 april 2015 In de media

Guram Kashia: ‘ADO is een sleutelduel’

Vitesse kan dit seizoen een historische derde plaats bemachtigen. Die plek zou de Arnhemse club ook nog eens rechtstreeks Europees voetbal opleveren.
Guram Kashia weet dat de nummer drie Feyenoord door Vitesse wordt opgejaagd. 'We willen de druk erop houden', zegt de aanvoerder.

De druk in Rotterdam ontstaat helemaal als Vitesse vrijdag wint bij ADO en Feyenoord niet wint bij FC Groningen. Het verschil zou dan teruggebracht worden tot één punt. 'ADO is een sleutelduel', meent Kashia. Een week later ontvangt Feyenoord de nummer vier Vitesse in de eigen Kuip.  

Kashia: 'We hebben samen wel over de derde plaats gesproken, maar het gaat in de groep vooral over de volgende wedstrijd', zegt de absolute leider van de selectie. 'Het enige dat morgen moet is 90 minuten focussen. De derde plek is niet in onze handen, maar de teamspirit is al maanden goed. Dat is veranderd hier. We helpen elkaar nu echt en dat laten we ook al dertien wedstrijden op rij zien.'

De spanning om de derde plaats is helemaal terug omdat Go Ahead Eagles vorige week Feyenoord in eigen huis wist te verslaan. 'Je ziet dat ploegen die vechten tegen degradatie altijd verrassen aan het eind van een seizoen. Go Ahead was beter. Zij verdienden die overwinning', vond de Georgiër.

Ondertussen verwacht Kashia dat hij ook volgend seizoen bij Vitesse speelt. 'Ik heb nog een contract dat doorloopt tot 2016 en je weet het in het voetbal nooit. Er kan van alles gebeuren. Maar ik zal je zeggen dat ik echt geen haast heb om te verhuizen. Ik kan met iedereen fantastisch opschieten. Van bovenin de club tot onderin. Met de trainer heb ik een goede band, voor mij was het belangrijk dat hij ook bleef. Bovendien ben ik met studies bezig en volgend jaar ben ik transfervrij. Dat is ook interessant voor mij.' 
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: