Vitesse in de media
Guram Kashia doet Frankrijk pijn; Atsu met Ghana naar de play-offs 07/09/2013

Twee spelers van Vites­se hadden gisteren een aangena­me dag in de WK-kwalificatie­reeks.

Het Georgië van Guram Kashia hield Frankrijk knap op 0-0, terwijl Christian Atsu met Ghana een grote stap zette rich­ting een plek op de eindronde, volgend jaar in Brazilië.

In Tbilisi maakte Kashia deel uit van de hechte defensie van Geor­gië, die Frankrijk pas in de slotfa­se van de wedstrijd enkele grote kansen moest toestaan. De aan­voerder van Vitesse speelde ook in zijn nationale ploeg centraal achterin. De thuisploeg raakte na de pauze de paal en had in de slot­minuten geluk toen Laurent Kos­cielny zijn kopbal van dichtbij ge­keerd zag worden. Georgië was reeds kansloos voor een ticket voor het WK, maar door de remise van gisteren lijkt Frankrijk veroordeeld tot de play-offs. Spanje, dat met 2-0 won in Finland, staat drie punten voor en beide toplanden spelen niet meer tegen elkaar.

Aanvaller Atsu, die vorige week werd gehuurd van Chelsea, heeft gisteren met Ghana in Kumasi met 2-1 gewonnen van Zambia. In het onderlinge toptreffen had Ghana aan een punt genoeg voor de groepswinst, die nu dus zeker is. Daardoor speelt Ghana in okto­ber in een van de vijf Afrikaanse play-offs om een WK-ticket.

Atsu begon op de bank, maar kwam na 55 minuten in het veld bij de stand 1-0. Abdul Majeed Waris en Kwadwo Asamoah scoor­den namens Ghana
Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl