30 augustus 2015 In de media

Goede testcase Supportershome Monnikenhuize

De nieuwbouw van het nieuwe Vitesse-supportershome opende zondag voor het eerst haar deuren.
Binnen drie maanden werd een nieuw supportershome uit de grond gestampt en de bouw voorliep voorspoedig.
 
De Supportersvereniging Vitesse maakte dan ook de keuze om een thuiswedstrijdronde eerder dan gepland open te gaan. De supporters waren er blij mee, getuige de forse opkomst. Naar schatting 1000 bezoekers wisten hun weg naar de nieuwe huiskamer voor Vitesse-aanhangers te vinden.
 
‘Mooi, ruim en modern’ waren de meest gehoorde opmerkingen. Menige Vitesse-supporter liep verbaast binnen rond te kijken hoe er in korte tijd veel was gerealiseerd.
 
SV bestuurlijk verantwoordelijke Maureen Kraaij-Beijer was blij met de testfase. "Supporters waren tevreden en wij hebben veel geleerd van deze eerste opening. Onze supporters hadden begrip voor het feit dat nog niet alles volledig af was."
 
"Zo deed de luchtcirculatie het nog niet en werd het redelijk warm binnen. We hadden ook de pech dat het buiten een broeierige, windstille middag was. Dat zal de volgende wedstrijd anders zijn want dan werkt het luchtsysteem inclusief de afzuigkanalen."

"Ook voor de veel gehoorde opmerkingen over het geluid heeft Maureen een oplossing. “Onze eigen nieuwe geluidsinstallatie was nog niet operationeel. Dat is voor de volgende wedstrijd wel geregeld. Aan de akoestiek wordt ook nog gewerkt. Puntje van verbetering en aandacht", aldus de SV-verantwoordelijke voor het nieuwe supportershome Maureen.
 

 
SV-voorzitter a.i. Paul Koster was tevreden. "We zijn enorm trots op de bouwpartners en onze SV-vrijwilligers. Veel mensen hebben in de aanloopfase, tijdens de bouw en zeker de laatste dagen menig vrij uurtje opgeofferd om voor onze supporters een fantastisch home mogelijk te maken en vroeger dan gepland open te gaan. De komende weken werken wij verder om zaken voor de Airborne-wedstrijd op 20 september (16.45 uur) voor elkaar te hebben."
 
Ook Maureen Kraaij-Beijer keek trots en blij terug. "Dit was een topdag en de drie punten maakt het dan helemaal af! We kijken uit naar de volgende thuiswedstrijd en dat wordt weer een waar feestje waarbij wij als Supportersvereniging Vitesse, samen met de Vitesse-supporters, de veteranen eren en in het zonnetje gaan zetten. Het home is nog niet eens helemaal klaar en een projectgroep vrijwilligers gaat alweer aan de slag om de inhuldiging, voorafgaand aan de wedstrijd in het stadion, en aansluitend de ontvangst van de Airborne-veteranen in het supportershome goed te laten verlopen."
 
Heb je tips, verbetervoorstellen of wil je gewoon je mening kwijt over het nieuwe Supportershome Monnikenhuize? Mail het naar supportersvereniging@vitesse.org
 


Maureen Kraaij-Beijer met partner Eddie Kraaij die als SV-projectleider van de bouw optrad
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: