16 september 2018 In de media

Getergde Matavz drukt PEC Zwolle verder in de zorgen

Vitesse heeft zich hersteld van de 4-0 oorwassing door Ajax voor de interlandperiode. Dankzij twee treffers van Tim Matavz wonnen de Arnhemmers met 2-0 van PEC Zwolle, dat vooral in de eerste helft een ongeïnspireerde indruk maakte.
De bezoekers hadden al een paar kansjes gekregen van de slap ogende Zwollenaren, toen Matavz een volley van Navarone Foor met het hoofd in het doel verlengde. Scheidsrechter Christiaan Bax floot in eerste instantie nog voor buitenspel, maar na overleg met de videoarbiter werd de treffer toch goedgekeurd.

Zijn tweede treffer werd Matavz helemaal in de schoot geworpen. Roy Beerens zette even druk op Younes Namli in de hoek van het veld. De Deen speelde de bal veel te zacht terug speelde op doelman Mickey van der Hart en zag daarbij de al een tijdje loerende Matavz over het hoofd.

Zo kon de Sloveense spits ongehinderd zijn vierde doelpunt in vijf duels laten aantekenen.Tim Matavz ging een kwartier voor tijd onder applaus van het veldPRO SHOTSEduardo voorkomt Zwolse comeback

In de tweede helft leek PEC Zwolle eindelijk wakker en dat resulteerde meteen in een paar kansjes. De beste was voor Mike van Duinen, die na een scrimmage hard uithaalde, maar Vitesse-doelman Eduardo gooide zich voor het schot.

Even later had de Portugese doelman ook nog een fraaie reflex in huis op een vlammende volley van Van Crooy. Na een uur had Sassuolo-huurling Scamacca een heerlijke aansluitingstreffer in gedachten, maar zijn halve omhaal miste het doel compleet en bezorgde alleen Jake Clarke-Salter een pijnlijk moment.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. Pas in de laatste vijf minuten kwam de thuisploeg nog dicht bij een treffer, maar de voorzet van Stanley Elbers belandde via het been van Clarke-Salter boven Eduardo op de lat.

Dankzij de zege meldt Vitesse zich weer in de subtop van de eredivisie.

Voor PEC Zwolle betekende het al de derde thuisnederlaag van het nog prille seizoen. Met slechts drie punten staat de ploeg van trainer John van 't Schip onder de streep van de nacompetitie. De ploeg staat 16de.