19 augustus 2014 In de media

GelreDome in top 3 populairste thuishaven

Vitesse-stadion GelreDome eindigt dit jaar derde in de ranking populairste thuishaven van Nederland voor betaalde voetbalclubs.
Het stadion van Feyenoord is, net als in 2012, uitgroepen tot populairste thuishaven van Nederland. Het onderkomen van de Rotterdamse club kwam tijdens het tweejaarlijkse merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy als beste uit de bus. Tweede is de Amsterdam ArenA en derde stadion GelreDome van Vitesse.

Bij het onderzoek is gekeken naar ‘spontane bekendheid’, merkkracht en imago.

De Kuip scoorde het hoogste bij het onderzoek dat gehouden werd onder 2000 Nederlanders. De Amsterdam ArenA van Ajax, het grootste stadion van Nederland, is als tweede geëindigd. De thuishaven van Vitesse, stadion GelreDome, completeert de topdrie.

De drie stadions bieden niet alleen plaats aan de thuiswedstrijden van respectievelijk Feyenoord, Ajax en Vitesse, maar dienen ook regelmatig als locatie voor popconcerten en andere evenementen. In De Kuip vond in 2000 de EK-finale Frankrijk-Italië plaats, de ArenA was twee jaar eerder het toneel van de eindstrijd in de Champions League die Juventus en Real Madrid speelden.
 

(Red. artikel bewerkt)

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: