Vitesse in de media
Geen bekervoetbal op 31 januari in GelreDome 04/01/2013

Vrijdagochtend heeft in de rechtbank in Arnhem een kort geding plaats gevonden. Vitesse en GelreDome waren gedaagd door Q Dance B.V., ID & Q Management B.V. en B2S Holding B.V.

Er is een zakelijk geschil ontstaan, omdat zowel Vitesse als Q Dance op donderdag 31 januari stadion GelreDome claimen voor hun activiteiten. Voor Vitesse staat die dag de kwartfinale-wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker tegen Ajax gepland. Q Dance organiseert op 2 februari het dance-evenement Hard Bass.

Q Dance eiste dat GelreDome de afspraken nakomt en het stadion ook al op 31 januari 2013 ter beschikking stelt. Vitesse mag volgens Q Dance B.V. op 31 januari 2013 geen toegang hebben tot het stadion (de Dome), aangezien zij tijd nodig zou hebben om op te bouwen. Tegen Vitesse eiste Q Dance B.V. dat zij de berichtgeving omtrent de bekerwedstrijd staakt en gestaakt houdt.

De rechter oordeelde vrijdagmiddag dat GelreDome de afspraken met Q Dance B.V., ID & Q Management B.V. en B2S Holding moet nakomen. De consequentie van de beslissing is dat Vitesse op 31 januari 2013 niet in GelreDome kan aantreden tegen Ajax. Na het weekend heeft Vitesse contact met de KNVB over een mogelijke oplossing.

Vitesse bevindt zich in een overmachtsituatie. Vitesse is van mening dat dit de club niet is aan te rekenen gezien de bestaande overeenkomst met GelreDome. Vitesse betreurt de uitspraak en is in afwachting van het gemotiveerde vonnis.

De geplande kaartverkoop voor de bekerwedstrijd Vitesse vs Ajax gaat van start zodra er een oplossing is gevonden. Vitesse raadt supporters aan de berichtgeving op www.vitesse.nl nauwlettend in de gaten te houden.
Bron: Vitesse.nl / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl