Vitesse in de media
Geen harde doelstelling bij Vitesse 06/09/2013

Vitesse spreekt dit seizoen geen harde doelstelling uit. Volgens trainer Peter Bosz en directeur Joost de Wit staat de ontwikkeling van spelers en aantrekkelijk voetbal in een nieuw systeem voorop.

'Dat is inderdaad prioriteit. Dit is een jonge ploeg', zegt De Wit.

Moeilijk te zeggen

Bosz sluit zich daarbij aan, hoewel hij benadrukt dat Vitesse zo hoog mogelijk wil eindigen en altijd wil winnen. 'Doelstellingen zijn meer voor de buitenwacht. Als je Barcelona bent of Real Madrid moet je voor de titel gaan, maar voor de ploegen die daaronder bewegen vind ik het vaak anders. Kijk, ik ben nieuw, er zijn hier belangrijke spelers vertrokken en veel nieuwe jonge jongens zijn erbij gekomen. Hoe die jongens zich gaan ontwikkelen weten we nu nog niet. Je vraagt dan dus iets wat van te voren moeilijk te zeggen is en waar je later makkelijk op terug te pakken bent. Ik heb het gevoel dat we bij Vitesse daar hetzelfde over denken. Er is naar mij ook nooit gecommuniceerd van we moeten dit of dat.'

Wel vindt de Apeldoornse coach dat Vitesse, vorig jaar gefinisht als vierde, zich bij de play-offs om Europees voetbal moet voegen. 'Dat lijkt me wel. Ik vind dat we daar bij moeten zitten. Dat is mijn persoonlijke mening', stelt Bosz die zijn elftal de laatste weken steeds beter op de rails lijkt te krijgen.

Financial Fair Play

Vitesse huurt dit seizoen zeven spelers. Zes van Chelsea en de Portugees Francisco Junior van Everton. 'Mij maakt dat niet zo veel uit. In een jaar kun je veel doen met een groep en bij andere clubs heb je bijvoorbeeld weer veel spelers van wie het contract afloopt. Die gaan dan vaak ook weer weg. Ik wist dit al toen ik trainer werd, want vanwege Financial Fair Play konden we zelf geen spelers aantrekken', aldus Bosz.
Bron: Omroep Gelderland TxT / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl