25 juni 2017 In de media

Fraser: voor nieuw topseizoen topspitsen nodig

Henk Fraser wil er bij Vitesse twee topspitsen bij. De trainer acht dat noodzakelijk om een nieuw succesjaar te beleven in Arnhem. De Gelderse club ziet na Ricky van Wolfswinkel ook Yuning Zhang vertrekken.
Vitesse moet voor het nieuwe seizoen nog zes spelers aantrekken, stelde Fraser zondag na de eerste training van de Arnhemse club. Op de seizoensopening kwamen 1500 supporters af. Zhang (21) ontbrak daarbij. De Chinees heeft aangegeven weg te willen uit de hoofdstad van Gelderland.

,,Dat is ook voetbal”, reageerde Fraser. ,,Het is wel duidelijk dat we twee spitsen moeten halen.”

Sleutelspelers vertrokken
Vitesse moet doelpunten inkopen. Fraser beseft dat een spits van het kaliber Van Wolfswinkel, enkele weken geleden verkocht aan FC Basel, moeilijk te halen zal zijn. ,,Hij is op en top een prof, werkte altijd keihard en was een echte afmaker”, legde Fraser uit. ,,Het is voor ons erg vervelend dat Ricky en Marvelous Nakamba zijn vertrokken. Dat waren onze twee sterkhouders. Twee sleutelspelers. We zullen dat moeten opvangen.”

Wensenlijst
Fraser heeft zijn wensenlijstje neergelegd bij technisch directeur Mohammed Allach. ,,Ik heb vertrouwen in Mo en de scouting. Er wordt alles aan gedaan een sterke selectie te formeren.”

Tammy Abraham is geen optie. Chelsea stalt de spits bij Swansea City. ,,Zo’n spits is voor ons onhaalbaar”, vertelde Fraser. ,,Die stapt op een hoger niveau dan de eredivisie in."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: