19 februari 2017 In de media

Fraser: Op basis van tweede helft punt verdiend

Voor Henk Fraser was de 1-0 nederlaag tegen Ajax zuur. Na een eerste helft vol slordigheden rechtte Vitesse de rug in GelreDome.
„Op basis van de tweede helft hadden we een punt verdiend”, zei de coach na afloop.

Fraser wilde vechtvoetbal van Vitesse zien in Arnhem. Maar hij kwam aanvankelijk bedrogen uit. ,,De eerste helft was erg slordig”, sprak de trainer. ,,Ajax is een uitstekende ploeg, vol individuele kwaliteiten. Maar je weet dat ze een zware Europese wedstrijd hebben gespeeld (Legia Warschau in de Europa League.). We wilden het meteen pittig maken, maar brachten Ajax voor rust niet in de problemen.”

Druk en energie

Na rust gaf Vitesse wel druk en energie. ,,Dan wordt het minder slordig, is er meer initiatief en zijn er kansen. Dan moet je iets meedogenlozer zijn in de afwerking om een resultaat te behalen.

Ik moet het team de complimenten geven. Alleen is het resultaat zeer teleurstellend.”