Vitesse in de media
Fraser: Iedereen moet maar met de concurrentie omgaan 12/08/2017

Henk Fraser maalt niet om reputaties bij Vitesse. In Arnhem is de concurrentiestrijd losgebarsten, nu de coach zijn keuze voor zijn basiselftal heeft gemaakt.

Iedereen moet zich maar in het team van de Gelderse eredivisionist knokken.Lex Lammers 11-08-17, 14:50

,,Ik vind concurrentie een goede zaak”, stelt Fraser. ,,Vitesse staat voor een zwaar seizoen. We mikken op de vierde, vijfde plek. Hang me nu niet op aan een doelstelling, dat is een ambitie. We willen daarbij ver komen in de beker en spelen Europees voetbal. Dat moeten we in de breedte opvangen, dus is er in selectie geïnvesteerd. Dat betekent dat er veel concurrentie is. En daar moet iedereen zich naar voegen. Dit is topsport.”

Topfit

Tegen NAC zit nieuweling Luc Castaignos al op de bank. Hij is topfit binnengekomen en dat is een luxe voor Vitesse. Doelman Eloy Room zit ook op de bank. ,,We hebben zeven intensieve weken achter de rug”, legt Fraser uit. ,,Uiteindelijk zijn we tot een basisteam gekomen. De komende weken en maanden zal uitwijzen wie een plek zal opeisen en wie die zal behouden.”

,,Room en Pasveer hebben hun kwaliteiten en verbeterpunten. Ik wil van achteruit de opbouw verbeteren. Daar heeft Pasveer met zijn traptechniek een klein voordeel op Eloy. Dat is nu de afweging. Maar we kijken het aan. Over twee maanden kan alles anders zijn. Het gaat wel om ballen tegenhouden.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Kruiswijk, Büttner; Bruns, Serero, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl