22 september 2017 In de media

Fraser verdedigt vrije dag na afgang

Het slechtste medicijn dat de door griep gevelde Vitesse-trainer Henk Fraser kon krijgen, was het bericht dat zijn team zich in de KNVB-beker te kijk had laten zetten door zaterdaghoofdklasser AVV Swift.
"Ik ben echt kwaad op het team. Deze wedstrijd hebben we verloren, omdat we niet het maximale hebben gegeven. Dat mag gewoon niet gebeuren." 

Fraser verordonneerde vanaf zijn ziekbed geen straftraining en hield vast aan het schema, waarin een vrije dag was ingeroosterd. "Ik snap wel, dat mensen van buitenaf roepen: ’je moet ze nu aan het werk zetten’. Maar het heeft geen zin om impulsief vanuit de emotie alles overhoop te gooien. Als trainer moet je wel je kop erbij houden. We hebben een zware reeks voor de boeg en daarvoor hebben we een programma opgesteld met ook voldoende rust erin. Daar houd ik aan vast." 

Zondag reist Vitesse opnieuw naar Amsterdam. In de ArenA tegen Ajax kan het team van Fraser zich revancheren voor de uitglijder een paar kilometer verderop. "Ajax blijft speciaal binnen Nederland, maar als we hetzelfde kunnen brengen als we hebben gedaan tegen Lazio, dan kunnen we ze verslaan”, vindt Fraser. "In het voetbal heb je sowieso altijd een kans. Dat heeft Swift wel bewezen tegen ons." 

TG / foto’s SV

Hoofdsponsor: