12 december 2017 In de media

Fraser : ‘Wedstrijd waar we er op moeten vliegen’

Vitesse speelt woensdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2017. Om 18.30 uur trapt Vitesse af vs Willem II. Hoofdtrainer Henk Fraser: ‘Een wedstrijd waarin wij de tegenstander kapot moeten spelen.’
Willem II bezet momenteel de veertiende plaats in de Eredivisie. De Tilburgers speelden afgelopen vrijdag de beladen derby vs NAC Breda (1-1). Fraser over de Tricolores: "Ik denk dat Willem II iets te laag staat. Het is een team dat veel bereidheid toont en gedisciplineerd speelt met veel spelers achter de bal. Het gaat weer een wedstrijd worden waarin wij de tegenstander kapot moeten spelen. Onze energie, in combinatie met onze kwaliteiten, moeten doorslaggevend zijn."

Het is daarnaast ook de laatste thuiswedstrijd van 2017. Fraser: "Het is om uiteenlopende redenen een pittige eerste seizoenshelft geweest. Maar we mogen geen excuses aandragen. Het is weer een belangrijke wedstrijd en na Nice hebben we voldoende rust gehad." De belangen van een overwinning zijn alom bekend. Fraser: "We moeten winnen om weer naar boven te kunnen kijken. Als wij het seizoen goed willen eindigen, is dit weer een wedstrijd waar we er vol op moeten vliegen."

Staf en spelers gaan na afloop van de wedstrijd naar Supportershome Monnikenhuize om het kalenderjaar samen af te sluiten. "Onze supporters hebben ons uitstekend gesteund, zeker ook bij de Europese wedstrijden. Om het jaar goed af te slutien moeten we woensdagavond helemaal los gaan."

Vier spelers zijn er woensdagavond in elk geval niet bij. De wedstrijd vs Willem II komt te vroeg voor Maikel van der Werff (knie), Arnold Kruiswijk (rug), Alexander Büttner (hamstring) en Charlie Colkett (knie).

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: