8 december 2017 In de media

Fraser : ‘zorgen dat we er weer staan’

Na de Europese overwinning vs OGC Nice wacht zondag Sparta Rotterdam. Op bezoek bij Het Kasteel gaat Vitesse voor de tweede overwinning in één week. Fraser: ‘We moeten zorgen dat we er zondag weer staan.’
Met een Europese overwinning op zak reist de selectie zondag af naar Rotterdam. Hoofdtrainer Fraser kijkt vooruit naar het duel tegen de Spartanen: "Natuurlijk reis je met een goed gevoel af naar Rotterdam na een overwinning. Hopelijk kan dat ons positief beïnvloeden." Ondanks de overwinning was Vitesse al uitgeschakeld voor Europees voetbal, waardoor alleen nog de competitie rest. Fraser: "We moeten voorwaarden creëren, zeker nu we geen Europees voetbal meer spelen, dat iedereen fit en fris is en volop energie heeft om de resterende wedstrijden in te gaan."

Sparta blijkt meer dan eens een taaie opponent, beaamt ook de hoofdtrainer: "We moeten zorgen dat we er weer staan. We gaan uit van eigen kwaliteiten maar Sparta heeft al vaker laten zien dat zij het ploegen heel erg lastig kunnen maken. Als we naar onszelf kijken, moeten we eerlijk zijn dat we een hele speciale ploeg kunnen zijn zoals we dat hebben laten zien bij Ajax- en sc Heerenveen-uit. Maar we hebben ook een ander gezicht. We gaan richting Sparta om de overwinning op Nice een goed vervolg te geven."

Charlie Colkett is een vraagteken nadat de Engelsman donderdagavond uitviel. Ook Alexander Büttner is met lichte hamstringklachten nog een vraagteken. Voor Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff komt deze wedstrijd nog te vroeg.

Vorig seizoen speelde Vitesse twee keer op Het Kasteel. Beide wedstrijden werden gewonnen. In de competitie zorgde Ricky van Wolfswinkel voor de beslissende 0-1. In de halve finale van de KNVB Beker schoot Lewis Baker de club met twee doelpunten naar de finale.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: