15 januari 2017 In de media

FC Twente krijgt flink pak op de broek van Vitesse

Vitesse heeft zich met uitstekend voetbal langs FC Twente geknokt. De Arnhemmers legden een prima pot op de mat en wonnen met 3-1.
Vanaf het eerste fluitsignaal had Vitesse het betere van het spel. De Arnhemmers kregen al vrij snel kansen en scoorden in de twaalfde minuut. Lewis Baker vond het net na goed voorbereidend werk van Guram Kashia en Ricky van Wolfswinkel. De ploeg van Henk Fraser dicteerde en liet Twente geen moment in hun spel komen. Met het goede voetbal kreeg Vitesse het publiek op de banken. Zes minuten voor de theepauze kwam Vitesse op 2-0. Kelvin Leerdam gaf de bal goed voor op Van Wolfswinkel, die af kon ronden.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging de formatie van Fraser de theepauze in. Na de rust leek het duel gespeeld door een prachtige treffer van Milot Rashica. De buitenspeler kwam met een individuele actie op de proppen en stifte de bal uiteindelijk over doelman Marsman heen. Twente kwam daarna via een benutte strafschop nog terug in de wedstrijd, maar scoorde daarna niet meer. Wel kreeg Baker een rode kaart na een overtreding op het middenveld.

Door de zege heeft Vitesse de achterstand op nummer zes FC Utrecht verkleind tot twee punten. Twente moet er vanaf volgende week harder aan trekken en voelt de hete adem van nummer negen FC Groningen in de nek.