27 september 2014 In de media

FC Dordrecht aast op primeur tegen Vitesse

In de aanloop naar de zevende speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdag staan FC Dordrecht en Vitesse tegenover elkaar in het Riwal Hoogwerkers Stadion (aftrap 18.30 uur).
● FC Dordrecht wist – ook onder de vorige naam Dordrecht'90 – nog nooit te winnen van Vitesse in de Eredivisie (thuis en uit): in zes ontmoetingen was een gelijkspel het beste resultaat (G2, V4).

● Voor het eerst in de historie verloor FC Dordrecht zijn eerste drie thuisduels in het seizoen (PEC Zwolle 1-2, AZ 1-3 en NAC Breda 0-1).

● Opvallend: In het vorige Eredivisie-seizoen van de Dordtenaren (1994/95) zegevierde de ploeg pas in haar dertiende thuisoptreden (3-0 tegen Willem II).

● Vitesse hield in vier van zijn zes Eredivisie-wedstrijden tegen FC Dordrecht de nul.

● Tegen geen enkele nog actieve voetbalclub heeft Vitesse zo’n hoog winstpercentage in de Eredivisie als tegen FC Dordrecht (66,7).

● De Dordtenaren wisten slechts één keer te scoren in de laatste negen Eredivisie-duels die zij speelden in de maand september.

● FC Dordrecht is de enige ploeg die dit seizoen nog niet de openingstreffer maakte en incasseerde dan ook het vaakst het eerste doelpunt van alle clubs (vijf).

● De Schapenkoppen hebben al 23 keer een tegenstander buitenspel gezet, het vaakst van alle teams in de Eredivisie.

● Vitesse verloor zijn laatste zes uitduels in de Eredivisie en kreeg in deze wedstrijden steeds minimaal twee doelpunten tegen.

● De Arnhemmers wonnen zeven van hun laatste negen competitiewedstrijden tegen promovendi (G1, V1).

● Mocht Vitesse niet de nul houden in Dordrecht, dan evenaren de Arnhemmers het clubrecord van vijftien Eredivisie-duels op rij met minimaal één tegendoelpunt (drie keer – in december 2003 voor het laatst).

● Vitesse schoot dit seizoen 48 keer op doel, vaker dan elke andere Eredivisie-ploeg.

● Vitesse kreeg dit seizoen twaalf tegentreffers te verwerken, alleen hekkensluiter Heracles Almelo incasseerde nóg meer doelpunten (zestien). De Arnhemmers hielden dit seizoen nog geen enkele keer de nul achterin.
 

VI

Hoofdsponsor: