28 mei 2015 In de media

Fans Vitesse geweerd uit centrum Heerenveen

Supporters van Vitesse mogen vandaag voor en na de wedstrijd tegen sc Heerenveen het centrum van Heerenveen niet in.
Dat heeft de Friese gemeente laten weten.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft dit besloten omdat het vorige week onrustig was in het centrum rond het duel met Feyenoord. Van der Zwan wil onder meer voorkomen dat het winkelend publiek vanavond tijdens de koopavond wordt gehinderd.

Fans van Vitesse zullen door de politie worden weggestuurd. Als ze toch worden aangetroffen in de stad, lopen ze de kans dat ze het stadion van sc Heerenveen niet in mogen. Sc Heerenveen en Vitesse strijden om het laatste Nederlandse ticket voor deelname aan de Europa League.

Naschrift redactie: Het is onmogelijk dat Vitesse-supporters die via het georganiseerde vervoer naar Heerenveen reizen, voor de wedstrijd de stad bezoeken. Men reist per bus tot het stadion of moet omwisselen op een vastgesteld tijdstip op behoorlijke afstand van Heerenveen, waardoor een bezoek aan het centrum van Heerenveen gewoon qua tijdfasering niet mogelijk is. 

Supporters uit Arnhem die zonder toegangbewijs voor de play-off wedstrijd Heerenveen zouden willen bezoeken, wordt dit nadrukkelijk afgeraden. De plaatselijke overheden zullen in dat geval actief optreden en supporters de stad uit zetten.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: