23 december 2018 In de media

Enerverende wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse onbeslist

De streekderby tussen De Graafschap en Vitesse is zondag onbeslist gebleven. Het enerverende duel op de Vijverberg in Doetinchem eindigde in 2-2. Frank Olijve en Furdjel Narsingh scoorden voor de Superboeren. Martin Ødegaard en Matúš Bero troffen doel namens de Arnhemmers.
De Graafschap begon goed en agressief aan de wedstrijd. Desondanks kreeg Vitesse wel enkele kansen. Na de 1-0, waarbij Olijve vrij door mocht lopen en goed in de lange hoek schoot, werd Vitesse gaandeweg de eerste helft sterker. De gelijkmaker van Ødegaard was dan ook verdiend. Hij kon een afgeslagen voorzet inschieten.

Tweede helft
In de tweede helft was De Graafschap aanvankelijk opnieuw iets sterker. Na een goeie dieptepass zette Narsingh de ploeg van trainer Henk de Jong op een 2-1 voorsprong. De Graafschap had in de fase daarna verdedigend een aantal zwakke momenten. Bero maakte daar na een goeie dribbel gebruik van en schoot de 2-2 onberispelijk binnen. Vitesse had daarna ook het betere van het spel, maar kwam niet tot hele grote kansen en schoot vooral vanuit de tweede lijn. De Graafschap was nog wel een paar keer gevaarlijk via de counter, maar doelman Eduardo redde een paar keer goed.