9 maart 2011 In de media

Driekwart Vitesse selectie 2011-12 is Nederlands

Van de selectiespelers die volgend seizoen onder contract staan, is driekwart Nederlands. Onder hen de Vitesse-talenten Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Eloy Room.

Vitesse zal in de zomerstop zeker actief zijn op de transfermarkt om de selectie op sterkte te brengen. Het is nog maar de vraag of alle huidige contractspelers het komend seizoen blijven.

Onzeker is de positie van de contractspelers die verhuurd zijn: Jeroen Drost (FC Zwolle), Kevin van Diermen (Go Ahead Eagles), Julian Jenner (NAC) en Wiljan Pluim (Roda JC).

Zes spelers van Vitesse zullen voor het einde van deze maand een ontslagbrief in de bievenbus ontvangen. Rogier Molhoek, Alexander Büttner, Dalibor Stevanovic, Gino Felixdaal, Sinan Kaloglu en Genaro Snijders mogen vertrekken uit Arnhem. Het contract van Sebastiaan van der Sman loopt af.

Van de huurlingen verlaat Nemanja Matic Vitesse. Hij heeft per volgend seizoen getekend bij het Portugese Benfica. Slobodan Rajkovic staat nog onder contract van Chelsea, maar hij is niet speelgerechtigd voor Engeland. Ismaël Aissati staat nog een seizoen onder contract bij Vitesse.

Contractspelers Vitesse seizoen 2011-2012:

Keepers: Eloy Room (2015).

Verdedigers: Frank van der Struijk (2012), Jeroen Drost (2012), Kevin van Diermen (2013), Michihiro Yasuda (2013).

Middenvelders: Marco van Ginkel (2013), Wiljan Pluim (2013), Davy Pröpper (2014).

Aanvallers: Julian Jenner (2012), Wilfried Bony (2014), Marcus Pedersen (2014).

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: