24 april 2015 In de media

Diks: “Profijt van voedingsplan Kashia”

Vitesse staat op de vierde plaats, vlak achter Feyenoord. Bij een overwinning op ADO Den Haag vrijdagavond kan Vitesse de Rotterdammers tot op een punt naderen.
Vitesse-verdediger Kevin Diks is ervan overtuigd dat Feyenoord nog kan worden ingehaald. "Het besef dat wij de derde plek kunnen veroveren, is er. Als wij onze wedstrijden blijven winnen, dan moet het goedkomen."

Dit seizoen is het jaar van de doorbraak voor de achttienjarige verdediger. Diks doorliep alle jeugdelftallen van de Arnhemse club en maakte aan het begin van dit seizoen zijn debuut in het eerste. Inmiddels speelde hij al negentien wedstrijden.

Diks wijst, zoekend naar een reden voor zijn rappe ontwikkeling, naar een collega-verdediger: "Guram Kashia heeft samen met mij een voedingsplan gemaakt", vertelt de in Apeldoorn geboren verdediger. "En na de reguliere training doen we nog apart krachttraining voor onszelf. Ik merk dat ik daar veel profijt van heb."

De verdediger ziet verder de spirit, mentaliteit en het sterke groepsgevoel als belangrijke factoren voor de succesreeks van Vitesse. Het team van trainer Peter Bosz is inmiddels al twaalf wedstrijden ongeslagen.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: