1 oktober 2014 In de media

Diks en Houwen in Oranje O19

KNVB-coach Aron Winter heeft de definitieve selectie van Onder 19 bekend gemaakt voor het EK-kwalificatietoernooi in Polen. Vitessenaren Kevin Diks (foto) en Jeroen Houwen maken deel uit van de Oranje O19 selectie.
Het team van Winter neemt het vanaf 9 oktober op tegen Andorra, Moldavië en gastland Polen.

De nummers een en twee plaatsen zich voor de vervolgronde, waar kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Griekenland kan worden afgedwongen. Deze zogenaamde eliteronde vindt van 23 tot en met 31 maart 2015 plaats.

Het speelschema voor het EK-kwalificatietoernooi in Polen is als volgt:

Donderdag 9 oktober

15.30 uur Nederland – Andorra (GKS Olympia Grudziadz)

15.30 uur Polen – Moldavië (CSIRT Tuchola Stadium)

Zaterdag 11 oktober

11.00 uur Nederland – Moldavië (Olympic Municipal Stadium, Inowroclaw)

15.00 uur Andorra – Polen (Olympic Municipal Stadium, Inowroclaw)

Dinsdag 14 oktober

15.30 uur Polen – Nederland (GKS Olympia Grudziadz)

15.30 uur Moldavië – Andorra (CSIRT Tuchola Stadium)

De selectie bestaat uit de volgende spelers:

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Donny van de Beek (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Damian van Bruggen (Ajax), Kevin Diks (Vitesse), Jeroen Houwen (Vitesse), Issa Kallon (FC Utrecht), Damon Mirani (Ajax), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Leeroy Owusu (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Jari Schuurman (Feyenoord), Stijn Spierings (AZ), Calvin Verdonk (Feyenoord) en Richairo Zivkovic (Ajax).

Aron Winter: ,,Met Andorra, Moldavië en Polen zitten we in een poule met lastige tegenstanders en dan doel ik niet direct op het voetballende gedeelte. Andorra en Moldavië zijn ploegen die vooral verdedigen, met veel spelers achter de bal spelen, fysiek sterk zijn en ons zullen provoceren. Dat is lastig en nieuw voor ons, maar het hoort erbij op dit niveau. Ik ben benieuwd hoe onze spelers hiermee omgaan. Maar wij moeten ons kwalificeren voor de eliteronde, dat is uiteraard het doel. Het gaat nu echt beginnen, ik heb er zin in.”
 


Jeroen Houwen
KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: