25 augustus 2015 In de media

Dertien jeugdspelers bij voorlopige nationale selecties

In september staat er weer een aantal interlands op het programma. Zo ook voor de nationale jeugdteams.
Voor deze wedstrijden zijn liefst dertien spelers van de Vitesse Voetbal Academie opgeroepen.

Jeroen Houwen is opgeroepen voor de voorlopige selectie van Oranje O20. Op 4 september speelt de selectie in eigen land een oefenwedstrijd tegen Frankrijk O20. In verband met een polsblessure lijkt een plek bij definitieve selectie voor Houwen onwaarschijnlijk.

Voor de voorlopige selectie van Oranje O19 hebben Julian Lelieveld en Joris Klein-Holte (foto) een uitnodiging ontvangen. Zij spelen op 3 september een oefeninterland in en tegen Italië en op 7 september een oefenwedstrijd in eigen land tegen Duitsland. In de voorlopige selectie ontbreekt vaste international Wellington Verloo. Hij is in verband met een kruisbandblessure afwezig.

Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Cali Daniel en Kai Koreniuk zitten bij de voorlopige selectie van Oranje O18. Zij oefenen op 3 en 5 september tegen Engeland.

Drie spelers zijn opgeroepen voor de selectie van Oranje O17. Dit zijn Mitchell van Bergen, Patrick Vroegh en Bilal Bayazit. Zij nemen van 6 tot en met 13 september deel aan het vierlanden toernooi in Duitsland. Nederland speelt haar wedstrijden in Bremen. Van Bergen heeft in de voorbereiding al met de A-selectie mogen meetrainen.

Bij Oranje O16 zitten Thomas Buitink en Elton Kusi in de voorlopige selectie. Op 8 en 10 september spelen zij in Nederland twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Kroatië O16. Quivi Fowler is opgeroepen voor de voorlopige selectie van Ierland O17. De Australiër met een Iers paspoort, speelt met zijn land van 24 september tot en met 29 september drie kwalificatiewedstrijden voor het EK O17. Tegenstanders zijn Finland, Malta en Zweden.

A-selectiespeler Kevin Diks zit in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Zij spelen op 4 september tegen Jong Cyprus de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2017 in Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Deventer.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: