20 december 2015 In de media

De Vitesse-selectie bedankt de supporters voor hun steun

Een man of the match die twee keer scoorde, de jongste debutant ooit,de gehele Vitesse-selectie en de stafleden, ze waren er allemaal.
Het was een drukte van belang op het podium van Supportershome Monnikenhuize na afloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente. Traditioneel waren alle spelers en staf te gast in het supportershome in de laatste wedstrijd voor de winterstop.
 

 
Op het podium kwam als eerste Mitchell van Bergen voor de microfoon. De jongeling was nog onder de indruk van zijn debuut en de entourage. Sheran Yeini hielp een handje en parkeerde van Bergen met een vlotte beweging voor de microfoon.

Voor een enthousiaste zaal wist de Ossenaar wel dat dit bijzonder was: "Mijn debuut is een droom die uitkomt! Het was mooi, ook met het publiek. Alles kwam snel en onverwacht." Van Bergen kon met een goed gevoel vol adrenaline naar huis: "Ik denk dat ik wel iets minder makkelijk slaap dan normaal!"
 
Man of the Match deze avond was -ook nog maar een tiener- Milot Rashica. De buitenspeler is na deze avond ook nog eens topscorer van Vitesse 1, samen met Vako. Rashica: "Het verrast mij zelf ook wel een beetje, had nog niet verwacht dat het al zo goed zou zijn. Ik ben wel trots op mijn ontwikkeling. Vandaag hebben wij gewonnen en een goed resultaat neergezet.

Het tweede gedeelte van de eerste helft was niet zo goed, maar we hebben het goed rechtgezet." Het is nu vakantie, dus ook Rashica zal uitvliegen: "Tijd om weer naar Albanië te gaan en mijn familie weer te zien."
 

 
Voor Guram Kashia zijn het moeilijker tijden. De Vitesse-aanvoerder heeft het moeilijk met zijn reserverol: "Het is fijn en belangrijk dat we vandaag zo hebben gewonnen. Maar het is wel moeilijk als je altijd gewend bent te spelen en je ineens toe moet kijken." Een geluk voor Kashia is wellicht de aanstaande winterstop: "Ja, weet je, de trainer weet altijd wat hij aan mij heeft. Ik doe hard mijn best op de training en geef het maximale.."

Waar in Nederland de kerstdagen voor de deur staan, moet Kashia nog een paar weken wachten op Orthodox Kerstmis: "Geen zorgen, wij Georgiërs weten altijd een excuus om een feest te vieren. Ik wens alle Vitesse-supporters in elk geval hele fijne feestdagen. Het is heel mooi hoe iedereen ons gesteund heeft dit jaar. Ik zie jullie volgend jaar allemaal weer!".
 

 
Waar normaal gesproken alleen spelers hun opwachten maken in het home na de wedstrijden, waren nu ook Peter Bosz en zijn staf aanwezig. Bosz werd ook aan de tand gevoeld op het podium. Vitesse staat er een stuk beter voor dan vorig jaar rond deze tijd. Bosz: "Ja, dat klopt. En ik vind dat we dat met zijn allen goed hebben gedaan met toch weer een aantal andere jongens die we hebben ingepast."

De wedstrijd tegen FC Twente was exemplarisch voor het Vitesse van dit seizoen: soms wisselvallig, maar met vermakelijk voetbal en uiteindelijk met een mooi resultaat. "Ja, dat is zo. Ik ben blij als we het mensen naar de zin kunnen maken en zij een mooie wedstrijd zien," zegt Bosz.

Ook werd nog gerefereerd aan het debuut van Mitchell van Bergen: "Die jongen verdiende dat wel vond ik en de wedstrijd was er wel naar. Leuk om te zien hoe het publiek erop reageerde. De mensen hadden wel door dat dit speciaal is."

Bosz gaat na de winterstop weer hard aan de slag met zijn selectie. Nu richtte hij eerst zijn woorden tot de Vitesse-supporters: "Ik wil onze supporters bedanken voor de steun die we altijd mogen ontvangen. Voor nu wens ik iedereen heel prettige kerstdagen."
 

 
Na het afsluiten van de interviews -en het verloten van het wedstrijdshirt- werden de spelers en stafleden op het podium vergezeld door vele supporters die graag van de gelegenheid gebruikmaakten van een fotomoment. Jong en oud sloot zo samen met spelers en staf het jaar 2015 af. En na een mooie 5-1 overwinning verliep dat in de allerbest mogelijke sfeer.

 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: