28 november 2015 In de media

De Visser over Solanke: “Club heeft goud in handen”

Een echte doelpuntenmachine is hij vooralsnog niet bij Vitesse, maar volgens superscout Piet de Visser hebben de Arnhemmers goud in handen met Dominic Solanke.
De spits wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea.

De pas 18-jarige Solanke wordt door Chelsea gezien als een talent uit de buitencategorie en daar is De Visser het helemaal mee eens, vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine. "Hij heeft alles in zich om een echte topper te worden. Ik zag hem een paar jaar geleden voor het eerst spelen in de jeugd en was direct onder de indruk. Solanke heeft een groot en sterk lichaam. Maar onderschat hem niet, hij is ook rap."

"Solanke kan ook heel goed zelf een kans creëren. Dat zag je eerder dit seizoen tegen Heerenveen met die prachtige passeeractie. Solanke is geen spits als Huntelaar, die alleen maar in the box bediend wil worden. Toch is hij heel sterk in de kleine ruimte.

We (Chelsea, red.) hebben meer toptalenten bij Vitesse rondlopen en we zijn erg gelukkig met de samenwerking. Die jonge jongens kunnen in Nederland ervaring opdoen en heel veel wedstrijden spelen. Vitesse heeft met Solanke dit seizoen goud in handen", besluit De Visser.
 

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: