9 september 2015 In de media

De nieuwe grasmat van GelreDome in beeld

Er werd woensdag hard gewerkt aan het leggen van het nieuwe Vitesse XtraGrass speelveld in GelreDome.
De grasmat in GelreDome wordt tijdens deze interlandperiode, waarin geen competitievoetbal wordt gespeeld, vervangen. Vitesse wordt de eerste club in de eredivisie met een XtraGrass natuur­grasveld, dat is versterkt met kunststofvezels.

De XtraGrass mat in GelreDome is identiek aan het trainingsveld van de A-selectie op Papendal met dien verstanden dat die is ingezaaid. Vitesse traint en speelt dus onder exact dezelfde condities.

Een groot voordeel is ook dat de gebruiksintensiteit verveelvoudigd wordt ten opzichte van een regulier natuurgrasveld. Een stadionveld wordt jaarlijks gemiddeld 100 tot 150 uur belast. XtraGrass kan 800 tot 900 uren per jaar worden belast.
 
Het XtraGrass dat nu in GelreDome gelegd wordt, groeide bij een graszodenkwekerij in Limburg en is in grote rollen kant en klaar naar Arnhem gebracht. De wortels zijn al goed verweven met de kunststofvezels. Het leggen van de geïntegreerde zoden duurt circa twee dagen, daarna hebben ze nog enige tijd nodig om te hechten.

De versterkte natuurgrasmat is ruim voor de volgende thuiswedstrijd van Vitesse tegen De Graafschap op 20 september aanstaande speelkaar.

Een foto impressie van het leggen van het nieuwe speelveld. Klik op de foto's voor een vergroting en het openen van de foto carrousel.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: