21 augustus 2017 In de media

De Klein-Holtes kunnen aan de bak

Joris Klein-Holte moet na een fysiek moeizaam seizoen weer belangrijk zijn voor Jong Vitesse.
Oudere broer Martijn voetbalt voorlopig niet. De speler van Bennekom wacht waarschijnlijk een operatie aan een of beide heupen.

Het wordt de komende maanden aanpoten voor de gebroeders Klein-Holte. De jongste, Joris, staat voor de start van het nieuwe seizoen bij Jong Vitesse. Na de degradatie uit de tweede divisie wil de 20-jarige Velpenaar belangrijk zijn in het jaar van de wederopstanding.

"Vorig seizoen heb ik door een liesblessure voor het grootste gedeelte gemist", vertelt de centrale verdediger. "Daardoor kon ik niet belangrijk genoeg zijn voor de ploeg. Dat kwam na het seizoen ook in de evaluatie naar voren. Het was frustrerend om week in week uit vanaf de tribune te moeten zien dat het niet goed liep. Maar ik moest echt eerst helemaal fit worden in het gebied rond mijn liezen, want ik kwam er maar niet vanaf."

Dat gevoel kent broer Martijn als geen ander. De 25-jarige middenvelder van zaterdageersteklasser Bennekom kampt ook al jaren met liesproblemen. Het is een familiekwaaltje. "Maar bij mij lijkt nu duidelijk te zijn geworden waar het allemaal vandaan komt", zegt de oudste van de twee broers. "Ik heb extra botaangroei op de heup waardoor mijn been in de kom niet vrij kan bewegen. Dat beweegt nu ook tegen het heupbot aan, wat pijn veroorzaakt. Daar komen waarschijnlijk ook mijn liesproblemen van de afgelopen jaren vandaan."

Binnenkort moet de oud-speler van Rheden waarschijnlijk onder het mes. "Er wordt dan een stukje bot afgeschraapt. Bij één of mijn beide heupen, dat hangt af van het resultaat van een MRI-scan die ik heb laten maken. Daarna duurt het twee tot vier maanden of vier tot acht, afhankelijk van of beide heupen moeten. Die moeten na elkaar worden geopereerd, want je moet tijdens het herstel toch op één been kunnen steunen."

Bij Vitesse houden ze de ontwikkelingen bij Martijn goed in de gaten. Joris kan in de toekomst immers met dezelfde problematiek te maken krijgen. "Bij de club weten ze wel dat het in de familie zit, ja", zegt Joris. "Ze krijgen de foto's van Martijn, dan weten ze wat er speelt. Ik denk veel mee met mijn broer en voor mezelf is het een teken om dat gebied van mijn lichaam nog sterker te maken en dat goed bij te houden. Daar heb ik vorig seizoen ook al hard aan gewerkt."

En daar moet hij dit jaar in de derde divisie de vruchten van gaan plukken. Zondag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen HSC'21. En een nieuwe trainer: Joseph Oosting is de opvolger van John Lammers, die in Denemarken door technisch directeur Ted van Leeuwen werd aangesteld als trainer van Esbjerg fB, dat degradeerde uit de hoogste klasse.

"In de A1 hebben we met Joseph voor de groep mooie dingen meegemaakt. Veel van die jongens komen nu over naar Jong Vitesse, dus we kennen elkaar goed. Daardoor hebben we wel een aardig jonge groep en ben ik samen met Thomas Oude Kotte (21 jaar, BvZ) een van de meer ervaren spelers."

Joris kan dus aan de bak. Net als Martijn, met zijn aanstaande revalidatie. Daarbij heeft hij samen met voormalig Rheden-ploeggenoot Stan Maassen van den Brink net een nieuw bedrijf opgestart. Hij verveelt zich dus niet. "We zijn samen afgestudeerd als leefstijltrainer en zijn nu VT Lifestyle Coaching begonnen. We stellen trainingsprogramma's op voor mensen die willen afvallen, sterker worden, revalideren, alles. Ook revalideren, ja. Ik ben intussen zelf zo vaak geblesseerd geweest dat ik daar helaas ook een hoop vanaf weet", aldus Martijn.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: