27 maart 2015 In de media

Davy Pröpper: een stap omhoog

Hij heeft nog contract van twee jaar, is ambitieus en wil graag een stapje hogerop.
De technisch vaardige Davy Pröpper is momenteel fameus en bevindt zich onder de felle spotlights. PSV, Feyenoord en Ajax zijn naar verluidt in een strijd gewikkeld om de handtekening van de 23-jarige voetballer.

De behendige middenvelder van Vitesse zou zijn club zo'n 4 miljoen euro moeten opleveren. PSV lijkt vooralsnog de beste kandidaat om Pröpper in te lijven. Hoe dan ook, de tijd is voor hem aangebroken om een stap voorwaarts te zetten in zijn carrière.
 

"Ik ga niet roepen dat ik per se klaar ben in Nederland, alleen ben ik wel kieskeurig.

Zoals reeds gezegd, zal het volgens het weekblad Voetbal International om een bedrag van vier tot vijf miljoen gaan. Echter, zodra er meer clubs zijn die interesse tonen, zal de vraagprijs nog kunnen stijgen. Er is veel belangstelling voor de talentvolle mid-mid.
 

 

Davy Pröpper is een technische jongen die als middenvelder het beste uit de voeten komt. Hij kan gemakkelijk om zijn as kan draaien en is enorm vaardig met de bal, zoals een schilder dat is met een kwast. Hij houdt de bal vaak goed bij zich en op deze manier is hij moeilijk van de bal af te zetten. Tevens is zijn dribbel magnifiek, waardoor hij gemakkelijk zijn directe opponent kan passeren. Het liefst zoekt hij de diepte op en gaat hij de kaats aan met een medespeler om zo vervolgens erover heen te gaan. Zodra hij bij het zestienmetergebied van de opponent aankomt, schiet hij graag op doel. Pröpper heeft een goed schot in de benen, meestal kiest hij ervoor om de bal in de hoeken te plaatsen.
 

Hij is wat dat betreft identiek aan naamgenoot en collega voetballer Davy Klaassen. Beide benaderen het voetballen als iets kunstzinnigs en ze kiezen altijd voor deftige en mooie oplossingen. Zijn passing is van een hoog niveau, hij is in het bezit van een uitstekende steekpass en heeft goed oog voor zijn medespelers. Verder heeft de dribbelaar een goed loopvermogen waardoor hij probleemloos kan omschakelen van het offensieve gedeelte naar het verdedigende gedeelte.
 

Van der Gijp: ''Pröpper kan overal voetballen''

Desalniettemin zal hij enigszins moeten werken aan zijn scorend vermogen. Bij de bovenste laag van de Eredivisie kan dit ervaren worden als een zwaktepunt. De spelverdeler kan soms nonchalant voetballen, waardoor hij weleens te makkelijk de bal verliest. Ook zal hij moeten opstaan tijdens de cruciale fases van de wedstrijden. Tevens is deze beweeglijke speler niet erg snel, ook daar kan op getraind worden; iedere voetballer moet zich tenslotte verbeteren op de facetten die nodig zijn om te kunnen slagen in een team. 

Voetbal-Analyse ziet in Davy Pröpper een speler die kan uitgroeien tot een middenvelder die belangrijk en beslissend kan zijn voor de top in de Eredivisie. Het staat vast dat de intelligente draver toe is aan een hogere stap, maar het buitenland is net weer iets te hoog gegrepen. Welke Nederlandse topclub hem ook oppikt, deze zal zeer zeker veel plezier beleven aan deze geweldige voetballer.
 

Voetbal-analyse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: