25 juli 2014 In de media

Dauda direct inzetbaar voor Vitesse

Vitesse kan meteen beschikken over Abiola Dauda. De aanvaller met de Nigeriaanse en Zweedse nationaliteit tekende woensdag voor drie jaar bij Vitesse.
Dankzij zijn Zweedse paspoort hoeft de nieuwe Vitesse-aamwinst geen verblijfs- of werkvergunning procedures te doorlopen die gelden voor niet Europese Unie spelers. Dauda is dus zaterdagmiddag al inzetbaar tijdens de oefenwed­strijd van Vitesse tegen het Spaanse Levante in Driel.

Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse is blij met de nieuwe aanwinst: „We zijn blij dat we de gewenste spitsposi­tie hebben ingevuld. Het is een belangrijke volgende stap in de sa­menstelling van onze eerste selec­tie.”

Dauda speelde het afgelopen anderhalf seizoen 31 wedstrijden voor Rode Ster Belgrado. Daarin scoorde hij 15 doelpunten. In het afgelopen seizoen werd hij landskampioen met de Servische club. Eerder voetbalde hij vijf jaar voor het Zweedse Kalmar FF. In de Zweedse competitie scoorde Abiola Dauda 33 keer in 129 wedstrijden.

Na Denis Oliinyk, Arnold Kruis­wijk en de van Chel­sea gehuurde Wallace en Ber­trand Traore, is Abiola Dauda de vijfde versterking voor het nieuwe seizoen. Marvelous Nakamba is op proef bij de Arnhemmers. Komende week zal beslist worden of Vitesse hem een contract aan gaat bieden.

Mike Ha­venaar, Frank van der Struijk en de van Chelsea gehuurde spelers Christian Atsu, Patrick van Aanholt en al eerder Christian Cuevas en Lucas Piazón, vertrokken uit Arnhem.
 


Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s Vitesse – SV

Hoofdsponsor: