16 december 2018 In de media

Darfalou en Ødegaard schieten Vitesse langs VVV Venlo

De zevende overwinning van Vitesse is een feit. In eigen huis werd er zaterdagavond met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo. Met een prachtige hakbal zorgde Oussama Darfalou er in de slotfase voor dat de drie punten in Arnhem bleven.
Vitesse startte vs VVV-Venlo met Jake Clarke-Salter en Danilho Doekhi in het hart van de defensie. De Engelsman keerde terug van een enkelblessure en nam de plek in van Rasmus Thelander. De geschorste Matúš Bero werd vervangen door Roy Beerens.

Ødegaard scoort
De equipe van hoofdtrainer Leonid Slutskiy nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Martin Ødegaard opende al na vier minuten bijna de score. De Noor passeerde zijn directe tegenstander en vuurde op goal. Zijn inzet spatte echter uiteen op de buitenkant van de paal. Een half uur later slaagde Ødegaard er wel in Lars Unnerstall, de doelman van VVV-Venlo, te passeren. Met een fraaie actie legde de technisch begaafde linkspoot Christian Kum in de luren, waarna hij Unnerstall kansloos liet met een schot in de verre hoek: 1-0.

Kansen
VVV-Venlo was niet bij machte gevaar te stichten voor het Arnhemse doel en de bezoekers mochten van geluk spreken dat de wedstrijd niet voor de thee al in het slot werd gegooid. Onder meer Roy Beerens, Darfalou, Bryan Linssen en doelpuntenmaker Ødegaard waren dicht bij een treffer, maar Unnerstall hield de schade beperkt.

VVV-Venlo ontsnapt
In het tweede bedrijf liet de eerste kans even op zich wachten. Na een uur voetbal kon Linssen vanaf de penaltystip vrij binnenkoppen uit een corner van Ødegaard, maar hij mikte net boven de lat. Even later was het de beurt aan Vyacheslav Karavaev. De rechtsback ontving de bal na een afgeslagen hoekschop. Zijn poging werd vervolgens van richting veranderd door een Venloër en glipte net langs de paal.

Gelijkmaker
Vitesse had weinig te duchten van VVV-Venlo, maar moest halverwege de tweede helft toch een tegentreffer incasseren. Invaller Patrick Joosten slingerde het leer voor de goal van Eduardo en vond collega-aanvaller Peniel Mlapa, die met de punt van zijn schoen voor de gelijkmaker zorgde.

Darfalou tovert
Slutskiy bracht onder meer Hilary Gong in de ploeg en dat legde Vitesse geen windeieren. De watervlugge buitenspeler snelde langs de Venlose defensie en gaf laag voor op Darfalou, die met een geweldige hakbal Vitesse weer op voorsprong zette. Tien minuten later had Mlapa GelreDome wederom in rouw kunnen dompelen. Ditmaal vloog zijn inzet van dichtbij hoog over, waarna de zege van Vitesse niet meer in gevaar kwam.