Vitesse in de media
Chelsea: "Bij Vitesse doen ze wat ze beloven" 10/09/2013

Michael Emenalo heeft zijn tevredenheid geuit over de samenwerking met Vitesse. Volgens de technisch directeur van Chelsea houden de Arnhemmers zich aan gemaakte afspraken.

Voor andere clubs zijn echter ook mogelijkheden om spelers te huren van The Blues. Zolang de ontwikkeling van de voetballers maar niet in het geding komt.

"De lastigste tijd voor jonge voetballers is de periode tussen hun achttiende en 21ste levensjaar", laat Emenalo weten op de clubsite. "Ze vragen zich af of ze goed genoeg zijn voor Chelsea en wat de volgende stap is. Van spelen in de reserveploeg worden ze niet veel beter, dus sturen we ze naar clubs waar ze zich in de kijker kunnen spelen. Om psychologische en fysieke redenen is dat het beste om te doen op die leeftijd."

Vitesse huurt momenteel zes spelers van de Londenaren. "Als een club uit de Championship ook zo’n relatie met ons wil, is dat geen probleem. Vitesse heeft geen exclusiviteit. We werken met Vitesse omdat de Nederlandse competitie een goede competitie is en bij Vitesse doen ze wat ze beloven. Als zij zeggen dat ze een speler willen, vragen wij: 'Weten jullie zeker dat jullie hem nodig hebben?' Als er 'ja' wordt gezegd, komt die speler ook daadwerkelijk aan spelen toe."

Bij het uitlenen van spelers wordt niet over één nacht ijs gegaan. "Het verhuren van spelers is erg professioneel geworden en er wordt lang over nagedacht. We sturen spelers niet naar andere clubs omdat we geld willen verdienen. We sturen ze weg omdat we willen dat ze zich ontwikkelen en omdat we ze in de gaten willen houden", zo laat Emenalo weten.
Bron: Soccernews / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl