Vitesse in de media
Chelsea remonteert: geen alleenrecht Vitesse 09/09/2013

Chelsea reageert maandag op de officiële website op de zorgen die Carlos Aalbers uitsprak. De technisch directeur van NEC Nijmegen, die momenteel buiten functie is, is ongerust door de ontwikkelingen in voetballand.

Zes spelers van Chelsea komen dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse, een club waarmee Chelsea warme banden onderhoudt. Patrick van Aanholt, Gael Kakuta, Lucas Piazon, Cristian Cuevas, Sam Hutchinson en Christian Atsu hebben één ding in gemeen: allen zijn speler van Chelsea en komen dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse. Technisch directeur Micheal Emenalo legt de beweegredenen van Chelsea uit.

"Wij denken dat dit de beste koers is om te varen", zegt de technisch directeur op de officiële website van Chelsea. "We hebben gezien dat voor jonge spelers in de leeftijd tussen 18 en 21 jaar dit de moeilijkste leeftijd is, omdat zij zich op dat moment beginnen af te vragen of zij goed genoeg zijn voor het eerste elftal van Chelsea en wat hen in de toekomst te wachten staat."

"Vitesse heeft geen exclusiviteit"
"Wanneer ze alleen met de reserves en onder 21 spelen van hun 18e tot hun 20e groeien ze niet door naar het niveau waarop zij klaar zijn om in het eerste elftal in te stromen en daar hun werk goed te doen. Wij vinden dat het voor hen op die leeftijd beter is om ergens op huurbasis aan de slag te gaan waar ze visie opdoen en goede tegenstand krijgen. Vanuit psychologisch en fysiek oogpunt is dat de beste oplossing op die leeftijd."

Emenalo spreekt tegen dat Vitesse een uitzonderingspositie geniet bij de Engelse topclub. "Als zich morgen een Championship-club aandient die eenzelfde relatie met ons wil opzetten, dan is dat geen probleem. Vitesse heeft geen exclusiviteit. We hebben eerder Josh McEachran naar Middlesbrough gestuurd. Daar heeft hij veel gespeeld en daar waren we heel blij mee."

"Ik veroordeel Vitesse of Chelsea niet"
"Als Middlesbrough in de toekomst opnieuw een speler wil huren van Chelsea, dan zijn we blij een speler naar die club te sturen omdat wij denken dat we een goede relatie hebben met die club en dat er goed voor die speler gezorgd wordt", aldus Emenalo, die daarmee reageert op uitlatingen van Aalbers in de Engelse media.

"Voor de duidelijkheid: ik veroordeel Vitesse of Chelsea niet, want zij handelen binnen de regels. Maar dit is wel een nieuwe situatie voor het Nederlandse voetbal. Het is een discussie waard. Nu zijn er zes spelers door Chelsea aan Vitesse verhuurd. Maar als deze trend zich doorzet, zijn het er snel negen of tien", sprak Aalbers in gesprek met The Daily Mirror.
 

Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl