16 augustus 2014 In de media

Cambuur snoept Vitesse punten af

Zakaria Labyad leek het verschil te maken tussen Vitesse en SC Cambuur. In de slotfase groeide Bartholomew Ogbeche echter uit tot de held van Leeuwarden: 2-2.
Heel even leek SC Cambuur af te stevenen op een overwinning. De bezoekers uit Friesland kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding, maar moesten vervolgens lange tijd hun meerdere erkennen in Vitesse.

De wedstrijd was nog slechts negen minuten oud toen Michiel Hemmen De Gelredome stil kreeg. Hij maakte de openingstreffer. Toen was het echter tijd voor Labyad om zich te laten zien. De Marokkaanse aanvaller boog de vroege achterstand eigenhandig om.

Dubbelklapper
De eerste van zijn twee doelpunten was de mooiste. Tien minuten na de openingstreffer van Hemmen ontsnapte Labyad aan zijn bewakers, en schoot hij de bal met een mooie boog over doelman Leonard Nienhuis. Weer een kwartier later mocht hij zijn score vanaf de strafschopstip verdubbelen. Hij faalde niet.

In de tweede helft werd het klasseverschil steeds duidelijker zichtbaar in Arnhem. Vitesse dicteerde het spel en kwam nauwelijks in de problemen. Cambuur mocht de aanvallers van de thuisploeg dankbaar zijn voor het feit dat Vitesse niet drie of vier keer scoorde. Ook doelman Nienhuis verdiende de dankbaarheid van zijn ploeggenoten, door een derde doelpunt van Vitesse herhaaldelijk te voorkomen.

Ontknoping
Juist toen een overwinning al lang en breed binnen leek voor Vitesse, kwam Cambuur alsnog langszij. Ogbeche reageerde het meest alert na een hoekschop, en werkte de bal in de rebound hoog in het doel. Vitesse betaalde daarmee de prijs voor de afwachtende houding in de slotfase.