30 augustus 2015 In de media

Cambuur maakt het Vitesse gemakkelijk in Gelredome

SC Cambuur is er opnieuw niet in geslaagd Vitesse in eigen huis een nederlaag toe te brengen. In het Gelredome gingen de Leeuwarders zondagmiddag met 4-1 kansloos onderuit.
De thuisploeg, die in competitieverband op het hoogste niveau slechts een keer van Cambuur verloor, startte furieus. Al na twee minuten belandde de bal op de stip, toen Mac-Intosch in het strafschopgebied de Braziliaanse Vitesse-spits De Souza tegen de vlakte werkte, na aarzelen van keeper Nienhuis. Baker schoot vervolgens onberispelijk in (1-0). Kort daarna kwam Cambuur goed weg. Een vrije trap op randje zestien werd door Baker rakelings langs geschoten. De Gelderse storm ging daarna liggen. Vitesse speelde slordig, waardoor Cambuur iets beter in de wedstrijd kwam. Na kleine kansjes voor Ogbeche leidde dit in de 28ste minuut tot de gelijkmaker. Met een snoeihard afstandsschot verschalkte Van de Streek (ex-Vitesse) Vitesse-doelman Room (1-1).

Nog geen vier minuten later werd de Leeuwarder hoop hard de kop ingedrukt. Keeper Nienhuis ging zeer opzichtig in de fout op een schot van Rashica. De rebound was een prooi voor Dauda (2-1). In de slotfase was het eenrichtingsverkeer richting de Leeuwarder doelmond, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hielden de gasten stand. Ook al doordat scheidsrechter Lindhout een zuivere handsbal van Heerings over het hoofd zag.

Na rust bleef keeper Nienhuis in de kleedkamer achter; het krediet was zogezegd op bij de technische staf van de Leeuwarders. Harm Zeinstra nam zijn plaats in. De Friese doelman, die een onwennig opererende verdediging voor zich zag, was attent op schoten van Nahan en Rashica en had het geluk aan zijn zijde – engeltje op de lat, zo zou blijken – toen scheidsrechter Lindhout in de 66ste minuut na een verdedigende fout van Heering voor de tweede keer na de stip wees. Het buitenkansje was ditmaal aan Baker niet besteed. Hij mikte via de lat over. Ook daarna bleef Vitesse de bovenliggende partij en wilde Cambuur wel, maar kon het niet.

De 3-1 hing in de lucht, maar viel pas in de 85ste minuut. Na geklungel achterin bij Cambuur besliste Kashia de wedstrijd met een kopbal. Vitesse speelde het duel daarna rustig uit. In de extra tijd pakte invaller Solanke nog zijn goaltje mee (4-1). Door de nederlaag staat Cambuur nu voorlaatste in de competitie.

Opstelling Cambuur

Nienhuis (Zeinstra/46), Mac-Intosh, Dammers, Heerings, Peersman, Overgoor (Rosheuvel/77), Van de Streek, Bakker, Narsingh, Ogbeche, Houtkoop (Berisha/61)

Opstelling Vitesse

Room, Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh, Nakamba, Baker, Kazaisjvili, Rashica (Brown/87), Dauda (Solanke/75), Nathan (Ibarra/67)

Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (2-1)

Scoreverloop:
02′ 1-0 Baker (strafschop)
28′ 1-1 Van de Streek
32′ 2-1 Dauda
85′ 3-1 Kasha
91′ 4-1 Solanke

Scheidsrechter Lindhout gaf geel aan Diks en Kruiswijk (Vitesse) en Mac-Intosh, Heerings en Peersman (Cambuur).