12 februari 2018 In de media

Buitink apetrots op debuut bij Vitesse

Hij glunderde van oor tot oor. En hij keek zijn ogen uit. Thomas Buitink beleefde zondag een topdebuut bij Vitesse. Speeltijd in een kolkend GelreDome, winnen van de topclub Feyenoord (3-1) en dan nog samen invallend met Robin van Persie ook, een grootheid uit het Nederlandse voetbal. ,,Veel beter kan eigenlijk niet”, zegt de spits.
Buitink (17) had goede hoop op speeltijd in het Arnhemse stadion. ,,Ik kwam bij de selectie, nadat Tim Matavz werd geschorst”, vertelt de jeugdinternational. ,,Mijn pa zei al: ‘Misschien zit je er bij’. Tegen ADO gebeurde dat. Had ik de kriebels. Nu mocht ik spelen. Top, hoor.”

Trainer Henk Fraser hevelde Buitink, oorspronkelijk kind van Veensche Boys uit Nijkerk, vanuit de jeugd over. Zijn faam was hem vooruit gesneld. Hij kon al naar Manchester City, maar zegde de Engelse club af. ,,Omdat ik alle vertrouwen kreeg bij Vitesse. En dat betaalt zich nu uit.”

Ruzie
Het was wel even wennen, in de spits op het hoogste nationale platform. Bij zijn team, Onder 19 jaar, scoorde hij tot dusver elf keer. In GelreDome ruziede Buitink met Jan-Arie van der Heijden. Hij ging geen stap opzij voor de crack van Feyenoord. ,,Hij gaf een beuk, kijk de beelden er maar op na”, vertelt Buitink. ,,Eenmaal op het veld ga ik er vol in. Mooi dit nu te hebben meegemaakt. Ik hoop op nog meer speeltijd.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: