4 oktober 2015 In de media

Bosz: ‘Wedstrijden van Vitesse zijn altijd spectaculair’

Voor de vierde keer dit seizoen won Vitesse zijn thuiswedstrijd met minstens drie doelpunten verschil. Trainer Peter Bosz erkende na de 5-0 overwinning op FC Groningen een leuke wedstrijd te hebben gezien en was lovend over uitblinker Marvelous Nakamba.
'Jawel', reageerde Bosz tegenover FOX Sports op de vraag of hij zich op de bank had vermaakt. 'Over het algemeen zijn de wedstrijden van Vitesse spectaculair. Vandaag zag je dat ook nog een keer terug in de uitslag. Als je naar Vitesse kijkt, zie je in ieder geval een leuke wedstrijd', aldus de trainer van Vitesse, dat met vier zeges, vijftien goals voor en slechts één tegen tot nu toe de best presterende Eredivisie-ploeg op eigen veld is.

Bosz moest wel erkennen dat Groningen op zijn minst één doelpunt had verdiend. 'De eerste tien minuten waren voor Groningen, daarna kwamen wij beter in ons spel en moesten we de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft beslissen. Op beslissende momenten hebben we geluk gehad, denk aan die ballen op de lat in de eerste helft (van Groningen, red.). Maar goed, over het geheel hebben we terecht gewonnen en hebben we aardig gespeeld.'

Kevin Diks zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende 2-0. De achttienjarige rechtsback was de eerste Nederlandse doelpuntenmaker van Vitesse dit seizoen. 'Mijn eerste doelpunt, ik wist niet hoe ik het moest vieren. Ik was gewoon blij', zei Diks. En Bosz: 'Ik was blij dat die tweede erin ging. In de eerste helft hebben we ook mogelijkheden gehad, toen scoorden we niet. Dan weet je dat de bal er zomaar aan de andere kant in kan liggen, ook al ben je beter en heb je de wedstrijd onder controle.'

Nakamba
Behalve Diks scoorden ook Dominic Solanke, Valeri Qazaishvili, Nathan en Abiola Dauda nog. In de ogen van Bosz was Nakamba echter de man van de wedstrijd. 'Ik vond Marvelous erg goed spelen. Hij is nog jong (21, red.). Het is het eerste jaar dat-ie bij ons speelt. Hij heeft wat moeten wennen aan onze manier van spelen', zij hij over de Zimbabwese middenvelder, die overkwam van AS Nancy. 'Ik denk dat-ie heel goed in Engeland past met zijn eerlijke, agressieve manier van spelen.'