25 april 2015 In de media

Bosz: “Niet een slechte speler, maar een slecht elftal”

Trainer Peter Bosz heeft zich vrijdagavond blauw geërgerd aan Vitesse, dat verloor van ADO Den Haag (1-0) en zo vergat de druk op Feyenoord op te voeren.
De Rotterdammers staan op de derde plaats, die recht geeft op Europa League-voetbal. Vitesse verkeerde afgelopen weken in een uitstekende vorm en had met een zege op ADO het gat met Feyenoord kunnen verkleinen naar één punt. Door het verlies dreigt, met nog twee duels te gaan, de club uit de havenstad niet meer in te halen.

Incident

"We waren niet goed genoeg vandaag. Ik vond alles niet goed genoeg", somberde Bosz na afloop van de nederlaag voor de camera's van FOX Sports. "Ik vond ons slecht druk zetten, de druk kregen we er niet op. En in balbezit waren we veelste snel de bal kwijt, waardoor we amper kansen hebben gecreëerd en slecht voetballen hebben gespeeld."

Bertrand Traoré was door een schorsing niet van de partij. Toch was volgens Bosz zijn afwezigheid niet de oorzaak van de nederlaag. "Er stond vandaag niet een slechte speler, maar een slecht elftal", reageerde Bosz. "Ik hoop dat het een incident is. Als je twaalf keer niet zo speelt, dan mag je denk ik wel van een incident spreken."

Ongeslagen reeks

Vitesse was al twaalf wedstrijden ongeslagen en wist daar zelfs tien duels van te winnen. De reeks begon na een overwinning op Ajax (1-0). Daarna werden SC Cambuur, NAC Breda, Willem II, FC Twente, PEC Zwolle, AZ, GO Ahead Eagles, Excelsior en FC Dordrecht aan de kant gezet. Tegen FC Groningen en Heracles Almelo werd geremisseerd.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: