21 januari 2015 In de media

Bosz wacht ook bij ja-woord onzekere toekomst in Arnhem

Peter Bosz (51) kan zijn contract bij Vitesse verlengen. De coach voerde in de voorbije maanden twee gesprekken met de Arnhemse directie.
Hij liet tijdens het wekelijkse persuurtje weten inmiddels een Arnhemse aanbieding in beraad te hebben.Ofschoon Bosz in het verleden liet doorschemeren graag eens in het buitenland te willen werken, is het de verwachting dat hij verlengt. De vraag is wel waar Bosz ja tegen zegt. Vitesse staat immers op een moeilijk kruispunt. De club heeft ervoor gekozen de komende jaren te blijven bezuinigen met het oog op de Financial Fair Play-regels.

Dat betekent dat de club de salarissen verder omlaag gaat brengen en voorlopig weinig kan doen op de transfermarkt. Ondertussen heeft het er wel alle schijn van dat Vitesse binnen nu en een half jaar de nodige spelers kwijtraakt. Doelman Eloy Room en verdedigers Jan-Arie van der Heijden en Dan Mori zijn komende zomer einde contract, terwijl de huurlingen Bertrand Traore, Wallace en Zakaria Labyad bezig lijken te zijn aan hun laatste Arnhemse seizoen.

De vaste waarden Marko Vejinovic en Davy Pröpper liggen nog tot medio 2017 vast, maar vertegenwoordigen een flinke transferwaarde. Gezien de financiële situatie van de club lijkt een verkoop noodzakelijk. Neem vervolgens de niet-functionerende spitsen Uros Djurdjevic en Abiola Dauda én reserve Piet Velthuizen, die veel te duur is voor de bank, en Vitesse lijkt komende zomer een complete metamorfose te ondergaan.

Een metamorfose zonder al te veel financiële middelen. In het voordeel van Bosz spreekt dat de complete organisatie naar zijn wensen is ingericht. Assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas, maar ook beloftentrainer John Lammers kwamen immers op zijn voorspraak naar Arnhem. Daarnaast zijn zijn beide zonen werkzaam binnen de club. Waar Gino Bosz meetraint bij de eerste selectie, is broer Sonny toegevoegd aan het scoutingapparaat.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: