1 juli 2015 In de media

Bondscoach Winter heeft alle begrip voor Diks

Vitesseback Kevin Diks is inmiddels een vaste waarde bij Oranje O19. Hij ontbreekt echter tijdens de EK O19. Bondscoach Aron Winter toont begrip dat de basisspeler van Vitesse de voorkeur geeft aan de voorbereiding in Arnhem op de Europese duels.
Oranje onder-19 moet volgende week aan het EK beginnen zonder de 'grote jongens' van Ajax en Feyenoord. Zo zijn de Ajacieden Jairo Riedwald, Donny van de Beek en Riechedly Bazoer afwezig, evenals de Feyenoorders Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop.

Tijdens het toernooi in Griekenland kan coach Aron Winter beschikken over slechts zeven van de spelers waarmee hij zich kwalificeerde voor het EK. Ook Vitesse-back Kevin Diks en AZ-spelmaker Dabney Dos Santos zijn er niet bij.

"Natúúrlijk snap ik de argumenten van clubs die voorrondes Europees voetbal spelen, met jongens die vorig jaar al basisspeler waren of daar dicht tegenaan zitten. Dan baal ik, maar heb ik alle begrip", geeft Winter te kennen in De Telegraaf.

"Er zijn clubs die spelers niet willen meegeven omdat ze in de voorbereiding hun partij elf tegen elf willen completeren. Dan denk ik: waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?" Daarmee lijkt hij te doelen op Feyenoord, dat geen Europees voetbal speelt.
 

Voetbalprimeur / Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: